article
1.6483948
ENSCHEDE - De winter is nog niet echt in zicht, maar afgelopen zaterdag ging IJsbaan Twente al weer open. De liefhebbers stonden in de rij.
Opening IJsbaan Twente: 'Eindelijk weer schaatsen'
ENSCHEDE - De winter is nog niet echt in zicht, maar afgelopen zaterdag ging IJsbaan Twente al weer open. De liefhebbers stonden in de rij.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/opening-ijsbaan-twente-eindelijk-weer-schaatsen-1.6483948
2016-10-03T07:58:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6483963.1475481389!httpImage/image-6483963.jpg
Enschede,IJsbaan Twente,Schaatsen
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Opening IJsbaan Twente: 'Eindelijk weer schaatsen'

Opening IJsbaan Twente: 'Eindelijk weer schaatsen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Adam Handelzalts met zijn dochters: "Niks mooiers dan glijden over het ijs."
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De winter is nog niet echt in zicht, maar afgelopen zaterdag ging IJsbaan Twente al weer open. De liefhebbers stonden in de rij.

  "In Israël hebben ze geen ijsbaan." Adam Handelzalts (39) zegt het met een lach. De geboren en getogen Israëliet, voor zijn werk naar hier gekomen, had niets met schaatsen. Maar inmiddels heeft hij veel geoefend: om zijn dochters bij te kunnen benen. 

  Eindelijk 
  Deze zaterdagochtend staat de Enschedeër bij de entree IJsbaan Twente. Zijn dochters Noa (9), Tamar (7) en Sarah (5) staan te popelen. De hele zomer hebben ze op hun skeelers geoefend, maar er gaat niets boven echt ijs. Eindelijk is het zover. "We gingen vorige week al even kijken bij de ijsbaan en toen was het binnen nog warm", vertelt Tamar. En nu is het er ineens heel winters. "Dat is wel gek." 

  IJsfanaten 
  De familie staat in een lange rij voor de schaatsen, er zijn meer ijsfanaten die niet langer kunnen wachten. IJshockeyers, kunstschaatsers en recreanten glunderen van oor tot oor. 'Ja, het kan weer, hè hè', galmt het door de hal. Sarah drukt haar neus tegen de glazen deur en knijpt er tussenuit. Starend naar de schaatsers op de grote buitenbaan wacht ze op haar zussen en vader. "Voor kinderen lease je vaak schaatsen, want die maten wisselen zo snel", verklaart Adam Handelzalts de lange rij. "De schaatsen zijn eerder al aangemeten en vandaag kunnen we ze ophalen."

  Sport- en IJsvereniging
  Noa en Tamar zijn net als hun vader lid geworden van de Sport- en IJsvereniging Enschede (Sije). Sarah moet nog even geduld hebben. Adam nam heel bewust schaatslessen genomen. "Toen de meiden werden geboren dacht ik: het kan toch niet zo zijn dat ik mijn kinderen straks niet kan helpen op het ijs." Hij was direct verkocht. "Niets mooiers dan glijden over het gladde ijs. Snelheid maken, de blik op oneindig."