article
1.6068149
ENSCHEDE - Bereken aan de hand van de onderstaande diftar-rekenmachine, hoeveel de afvaltaks in Enschede jou volgend jaar waarschijnlijk gaat kosten.
Rekenmachine | Dit gaat de invoering van diftar in Enschede jou kosten
ENSCHEDE - Bereken aan de hand van de onderstaande diftar-rekenmachine, hoeveel de afvaltaks in Enschede jou volgend jaar waarschijnlijk gaat kosten.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/rekenmachine-dit-gaat-de-invoering-van-diftar-in-enschede-jou-kosten-1.6068149
2016-10-12T15:41:45+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6521059.1476270791!image/image-6521059.PNG
politiek,enschede,afval,rekenmachine,diftar,video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Rekenmachine | Dit gaat de invoering van diftar in Enschede jou kosten

Rekenmachine | Dit gaat de invoering van diftar in Enschede jou kosten

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Bereken aan de hand van de onderstaande diftar-rekenmachine, hoeveel de afvaltaks in Enschede jou volgend jaar waarschijnlijk gaat kosten.

  Voorbeeld: je woont alleen, hebt een kleine restafvalcontainer en zet deze elke veertien dagen aan straat. Klik in de diftar-rekenmachine op ‘eenpersoonshuishouden’ in combinatie met ‘grijze container 140 liter’ en ‘26 keer per jaar’. In 2016 betaal je nog 269 euro. Volgend jaar, vertelt de calculator, zijn de kosten bij hetzelfde aanbod 291 euro. In de toekomst kunnen de kosten oplopen tot over de 300 euro.

  Click here to load this Caspio Cloud Database

  Tarieven die in de rekenmachine worden gehanteerd zijn gebaseerd op ambtelijke stukken en raadsvoorstellen. Enschede gaat ervan uit dat een grijze container één keer per maand aan straat wordt gezet. Eerder is al bepaald dat de marge van het tarief minimaal 4 en maximaal 6 euro is voor een container met 240 liter inhoud. De gemeenteraad heeft echter besloten geen tarief voor gft-afval te heffen en de kosten (25 euro per huishouden) door te berekenen op het tarief voor restafval. Ofwel: 2 euro per maand. Het ligt dus voor de hand dat de marge maximaal wordt opgerekt tot 6 euro per lediging van de grote grijze container. De gemeente is om een reactie gevraagd. Een woordvoerder heeft niets willen bevestigen. Het definitieve tarief wordt eind dit jaar bepaald.

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Rekenmachine: Martijn Bekhuis