article
1.6671301
ENSCHEDE - De Good Cause Rally zou kunnen doorgaan als vliegevenement, waarbij zieke kinderen een dag in de rol van piloot kunnen kruipen. Dat alternatief heeft ADT, gebiedsontwikkelaar voor het luchthavengebied, de organisatie aangeboden.
Twentse Good Cause Rally denkt na over alternatief in lucht
ENSCHEDE - De Good Cause Rally zou kunnen doorgaan als vliegevenement, waarbij zieke kinderen een dag in de rol van piloot kunnen kruipen. Dat alternatief heeft ADT, gebiedsontwikkelaar voor het luchthavengebied, de organisatie aangeboden.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/twentse-good-cause-rally-denkt-na-over-alternatief-in-lucht-1.6671301
2016-11-23T08:51:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6671312.1479890940!httpImage/image-6671312.jpg
Enschede,Good Cause Rally,Vliegveld Twente
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Twentse Good Cause Rally denkt na over alternatief in lucht

Twentse Good Cause Rally denkt na over alternatief in lucht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Archiefbeeld Good Cause Rally 2015
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De Good Cause Rally zou kunnen doorgaan als vliegevenement, waarbij zieke kinderen een dag in de rol van piloot kunnen kruipen. Dat alternatief heeft ADT, gebiedsontwikkelaar voor het luchthavengebied, de organisatie aangeboden.

  Namens de Good Cause Rally zegt voorzitter Richard de Haan over die andere opzet na te willen denken. "Het is mooi dat ADT en de directie van het vliegveld deze handreiking doet. Maar of het er van komt, weet ik op dit moment nog niet. Het zal in dat geval wel onder een andere naam worden."

  Infrastructuur
  Afgelopen zondag maakte de Good Cause Rally met een persbericht bekend er na elf jaar mee te stoppen. Vanaf 2005 werd jaarlijks een dag op de luchthaven georganiseerd waarbij ernstig zieke kinderen werden getrakteerd op rondritten in snelle auto's en demonstraties met racewagens. De veranderde infrastructuur rond de luchthaven en nieuwe wet- en regelgeving maken voortzetting van de rally echter onmogelijk.

  Onvermijdelijk
  "We hebben hier een hele zomer mee geworsteld, maar zagen uiteindelijk geen andere mogelijkheid", zegt voorzitter Richard de Haan van de Good Cause Rally over het besluit, dat hij als treurig maar onvermijdelijk omschrijft. De Good Cause Rally heeft zich in elf jaar tijd ontwikkeld tot een prachtig en groot spektakel, meent de Haan. "We zijn begonnen met een rally waarbij zieke kinderen werden rondgereden en zijn in al die jaren groter en groter gegroeid. Maar de nieuwe regels op vliegveld maken het bijvoorbeeld onmogelijk om nog over de startbaan te rijden. Ook in andere delen van het gebied kunnen we niet meer terecht. Dan sta je voor de keuze: kiezen we voor een kleinschaliger evenement of stoppen we op het hoogtepunt? We kiezen voor het laatste, hoe moeilijk dat ook is."

  Alternatief
  ADT bevestigt desgevraagd dat de veranderde situatie op en rond het vliegveldterrein de Good Cause Rally in de huidige vorm onmogelijk maakt. Omdat een deel van het gebied (De Strip) is verkocht aan evenementenorganisator Van Eck en er 130 hectare aan nieuwe natuur is gerealiseerd, is het parcours van de Good Cause Rally grotendeels niet meer beschikbaar. "Maar omdat wij het doel van het evenement belangrijk vinden, hebben we een alternatief op het gebied van vliegen aangeboden", zegt ADT-woordvoerster Joukje Hijlkema.