article
1.6553789
ENSCHEDE - De haaientanden die op de Hengelosestraat in Enschede waren geverfd, zijn donderdagmiddag verwijderd. De haaientanden werden door onbekenden nabij het Stadskantoor op de kruising met de Deurningerstraat op het wegdek aangebracht.
Video | Haaientanden op Hengelosestraat in Enschede 'getrokken'
ENSCHEDE - De haaientanden die op de Hengelosestraat in Enschede waren geverfd, zijn donderdagmiddag verwijderd. De haaientanden werden door onbekenden nabij het Stadskantoor op de kruising met de Deurningerstraat op het wegdek aangebracht.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/video-haaientanden-op-hengelosestraat-in-enschede-getrokken-1.6553789
2016-10-20T14:06:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6553123.1476966534!image/image-6553123.JPG
video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Video | Haaientanden op Hengelosestraat in Enschede 'getrokken'

Video | Haaientanden op Hengelosestraat in Enschede 'getrokken'

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: Dennis Bakker/News United
  ENSCHEDE - De haaientanden die op de Hengelosestraat in Enschede waren geverfd, zijn donderdagmiddag verwijderd. De haaientanden werden door onbekenden nabij het Stadskantoor op de kruising met de Deurningerstraat op het wegdek aangebracht.

  Even voor twee uur komt deze donderdagmiddag bij TwenteMilieu en de mannen van Traffic Beveiliging de melding binnen: of ze zich met gezwinde spoed willen begeven naar de kruising van de Molenstraat met de Hengelosestraat en Deurningerstraat. Ter hoogte van het Stadskantoor staan op het wegdek plots drie haaientanden die er niet horen. Grapjassen hebben ze kennelijk op de klinkers gekalkt. Vlak voor de Deurningerstraat. Volgens getuigen liggen de tanden al sinds woensdagmiddag op straat. 

  Stoppen
  Automobilisten stoppen keurig. Zoals dat hoort voor haaientanden. Per slot van rekening heeft het verkeer dat vanaf de Deurningerstraat de Molenstraat of de Hengelosestraat op rijdt altijd al voorrang omdat het nu eenmaal van rechts komt. De haaientanden betekenen wel dat het vanaf de kant van Menzis tegemoetkomende verkeer dat linksaf de Deurningerstraat in wil rijden, nu ook voorrang moet worden verleend.

  Half uurtje werk
  Grieto Bouwman en zijn collega Henk Groothuis van Traffic Beveiling parkeren hun busje op de stoep en leiden het verkeer over een weghelft. Zo heeft een medewerker van TwenteMilieu de gelegenheid om de haaientanden van de straat te spuiten. Dat blijkt toch nog een half uurtje werk. De tanden zijn met een dikke laag verf op de klinkers geschilderd. Minder strak en wat vager dan normaal, maar toch.

  Klus geklaard
  Na een half uurtje kan de spuiter van TwenteMilieu de slang van de hogedrukspuit weer oprollen. De beide bevoegde verkeersregelaars geven de rijbaan weer vrij en de korte maar hevige opstopping is voorbij. ,,Het was behoorlijk druk ja’’, zegt beveiliger Groothuis. ,,Rond twee uur ’s middags heb je te maken met extra drukte vanwege de wisseling van ploegendiensten. Dat merk je.’’

  Wie goed kijkt, ziet nog drie donkere afdrukken van haaientanden op de rode klinkerbestrating. De mannen wisselen informatie uit en vullen formulieren in. Het verkeer stroomt weer normaal.

  Uitgelichte video

  Afbeelding