article
1.6358788
ENSCHEDE - Het lijkt erop dat WhatsApp-groepen effectief zijn om inbrekers uit de wijken te weren. Dat is de ervaring van wijkagent Peter Vos, die in stadsdeel Oost werkt.
Video | WhatsApp effectief tegen inbraken in woonwijk 't Wooldrik in Enschede
ENSCHEDE - Het lijkt erop dat WhatsApp-groepen effectief zijn om inbrekers uit de wijken te weren. Dat is de ervaring van wijkagent Peter Vos, die in stadsdeel Oost werkt.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/video-whatsapp-effectief-tegen-inbraken-in-woonwijk-t-wooldrik-in-enschede-1.6358788
2016-09-08T09:36:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6359154.1473327245!image/image-6359154.jpg
Enschede,Buurtpreventie,'t Wooldrik,WhatsApp,Video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Video | WhatsApp effectief tegen inbraken in woonwijk 't Wooldrik in Enschede

Video | WhatsApp effectief tegen inbraken in woonwijk 't Wooldrik in Enschede

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Het lijkt erop dat WhatsApp-groepen effectief zijn om inbrekers uit de wijken te weren. Dat is de ervaring van wijkagent Peter Vos, die in stadsdeel Oost werkt.
  Uit het aantal inbraken en inbraakpogingen in de afgelopen zomer, blijkt dat het instellen van een WhatsApp-groep in 't Wooldrik succesvol was. 

  Nauwelijks inbraken
  "We hadden daar nauwelijks inbraken", vertelt Vos. "De eerste resultaten zijn in elk geval erg goed." Het afgelopen jaar begonnen veel wijken in Enschede met WhatsApp-groepen om inbrekers het werk onmogelijk te maken. Via de groep waarschuwen bewoners elkaar voor verdachte situaties of roepen elkaar op om uit te kijken naar verdachten.
   
  Diekman Es
  Minder succes was er op de Diekman Es waar het in de zomer wel enkele keren raak was. Op de website Misdaad in Kaart van de politie is te zien dat er in de zomermaanden zeven inbraken waren in het postcodegebied van Varvik-Diekman. In 't Wooldrik waren dit er vier. "De laatste weken hebben we weer een aantal woninginbraken gezien in de wijk", aldus Vos. "We hebben de WhatsApp-groep wel weer gebruikt om de bewoners mee te laten uitkijken naar de daders." Daardoor kon één inbreker op heterdaad worden betrapt.
   
  Slachtofferhulp
  In de afhandeling van inbraken werkt de politie samen met Slachtofferhulp. "Wat we in eerste instantie doen is een luisterend oor bieden", vertelt Patricia Doornbos, teamleider in Enschede. "Hoe gaat het met het slachtoffer en waar heeft hij behoefte aan." "Een woninginbraak heeft veel impact. Je gevoel van veiligheid wordt echt aangetast", aldus Doornbos.
   
  TV Enschede FM sprak met wijkagent Peter Vos. Beluister het fragment hierboven.

  Kijk hierboven de aflevering van Jij in de Wijk over de WhatsApp-groep in 't Wooldrik.