article
1.6585661
ENSCHEDE - In de al lang leegstaande villa aan de Hogelandsingel komen toch luxe zorgappartementen. De eigenaren van het markante gebouw hebben een huurcontract getekend met zorgexploitant Stepping Stones Home & Care uit Arnhem.
Villa aan Hogelandsingel Enschede toch zorglocatie
ENSCHEDE - In de al lang leegstaande villa aan de Hogelandsingel komen toch luxe zorgappartementen. De eigenaren van het markante gebouw hebben een huurcontract getekend met zorgexploitant Stepping Stones Home & Care uit Arnhem.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/villa-aan-hogelandsingel-enschede-toch-zorglocatie-1.6585661
2016-10-29T05:04:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6506088.1475927900!httpImage/image-6506088.jpg
Enschede,Casacura,zorg
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Villa aan Hogelandsingel Enschede toch zorglocatie

Villa aan Hogelandsingel Enschede toch zorglocatie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De villa aan Hogelandsingel
   Fotograaf
  ENSCHEDE - In de al lang leegstaande villa aan de Hogelandsingel komen toch luxe zorgappartementen. De eigenaren van het markante gebouw hebben een huurcontract getekend met zorgexploitant Stepping Stones Home & Care uit Arnhem.

  De villa wordt omgebouwd tot een particuliere zorglocatie met 24 woonunits voor ouderen. De kleinschalige, luxe woonzorgvoorziening wordt volgens mede-eigenaar Hans Blaak de eerste in zijn soort in Enschede. Volgens projectontwikkelaar Blaak ligt er al een zorgbestemming. De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. Het duurt zes tot acht weken voordat de gemeente daar uitsluitsel over geeft. Blaak verwacht dat begin volgend jaar met de verbouw kan worden begonnen. Hij zegt tevreden te zijn dat de zorgvilla uiteindelijk toch wordt gerealiseerd. „Het is altijd onze gedachte geweest om hier een zorgexploitant te huisvesten. Maar daar kwamen de economische crisis en de onzekerheid in de zorg tussen. Gelukkig is er weer durf om te investeren.”

  Verwaarloosd
  Daarmee wordt eindelijk duidelijk wat er met de verwaarloosde villa gaat gebeuren. Jarenlang stond het pand leeg en verwilderde het terrein steeds verder. Het onkruid staat ruim een meter hoog. Al jaren ook staat er in de voortuin een groot bord met de aankondiging dat zorgprojectontwikkelaar CasaCura hier zorgappartementen gaat realiseren. CasaCura ging echter in maart 2014 failliet. Dat wil zeggen: de moederorganisatie, later gevolgd door de vestigingen van CasaCura in Haaksbergen en Arnhem. CasaCura Enschede is blijven bestaan, maar de BV was volgens mr. Wim Haafkes, curator in de faillissementen van CasaCura, niet meer actief.

  Aandeelhouders
  CasaCura Enschede is een onderneming met drie aandeelhouders. Dat waren bouwonderneming Trebbe uit Enschede, Blaak Holding en Fluttert Beheer, beide uit Oldenzaal. De laatste is eveneens failliet waardoor Wim Haafkes, ook curator in het faillissement van Fluttert, formeel de derde mede-eigenaar is zolang de aandelen van Fluttert niet zijn verkocht. Probleem is echter dat de villa ‘onder water’ staat. Dat betekent dat met de opbrengst uit eventuele verkoop de hypotheek niet kan worden afbetaald. De aandelen van Fluttert zijn in feite niets waard”, geeft Blaak aan. „Maar daar vinden we wel een oplossing voor.” Stepping Stones heeft negen luxe zorglocaties in het land, twee in Apeldoorn, twee in Arnhem, Laag Soeren, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Zeist. Naast Enschede komt volgend jaar ook in Dongen een nieuw zorgcomplex.

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM