article
1.6196040
ENSCHEDE/BOEKELO/HAAKSBERGEN - Het is weer weekend in Enschede. Regenachtige werkdagen worden ingeruild voor zonnige vrije tijd. Tijd om er met zijn allen op uit te gaan dus.
Weekendtips: Muziek, exposities & een rit met de stoomtrein
ENSCHEDE/BOEKELO/HAAKSBERGEN - Het is weer weekend in Enschede. Regenachtige werkdagen worden ingeruild voor zonnige vrije tijd. Tijd om er met zijn allen op uit te gaan dus.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/weekendtips-muziek-exposities-een-rit-met-de-stoomtrein-1.6196040
2016-07-16T07:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6196076.1468592171!image/image-6196076.jpg
Enschede,Haaksbergen,Boekelo,weekendtips
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Weekendtips: Muziek, exposities & een rit met de stoomtrein

Weekendtips: Muziek, exposities & een rit met de stoomtrein

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE/BOEKELO/HAAKSBERGEN - Het is weer weekend in Enschede. Regenachtige werkdagen worden ingeruild voor zonnige vrije tijd. Tijd om er met zijn allen op uit te gaan dus.

  Barokkleding
  Deze vrijdag is de expositie Barokkleding gestart. Dat is een kledingstijl die onstond in de 17e eeuw, toen werden er bijvoorbeeld veel pofbroeken, lange jassen, wijde rokken en dergelijke gedragen. De expositie eindigt 4 augustus, belangstellenden kunnen hier de openingstijden vinden.

  Rit met de stoomtrein
  Treinliefhebbers opgelet. Deze zaterdag is er een unieke ervaring in Boekelo en Haaksbergen. Daar is de mogelijkheid om een rit te nemen in een stoomtrein. Ook komt de geschiedenis van de lokale spoorwegen aan bod, en wordt er gedemonstreerd hoe seinen en wissels precies werken. Openingstijden van dit evenement zijn hier te vinden.

  Atak Sunday Summer Lounge
  Atak organiseert deze zomer de Sunday Summer Lounge. Dat houdt in dat bijna terrasgangers verrast worden met lezingen, kunst of muziek. Dat laatste is deze zondag aanwezig aan het Wilminkplein in Enschede, met vanaf 16:00 uur folk- en indiemuziek, en vanaf 17:30 de muziekstijl ‘rockcountryroll’.

  Stadsstrand Klein Berlijn
  Strandgangers kunnen ook dit weekend weer terecht bij stadsstrand Klein Berlijn, bij de Perfomance Factory in Enschede. Schud de warme temperaturen even van je af en duik het verkoelende water in. Het strand ‘opent’ om 12:00 uur en sluit om 22:00 uur.

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Annina Romita