article
1.6436651
ALMELO/BORNE/HENGELO - De strafzaak tegen Hengeloër Steven B. begon vrijdagmorgen in het Almelose gerechtsgebouw tumultueus. B. (37) ontwaart zijn ex-vriendin uit Borne in zaal E van de meervoudige strafkamer van de rechtbank en slaat direct op tilt. Twee agenten voorkomen een schermutseling.
8 maanden cel geëist tegen Hengeloër die ex-vriendin toetakelde met stanleymes
ALMELO/BORNE/HENGELO - De strafzaak tegen Hengeloër Steven B. begon vrijdagmorgen in het Almelose gerechtsgebouw tumultueus. B. (37) ontwaart zijn ex-vriendin uit Borne in zaal E van de meervoudige strafkamer van de rechtbank en slaat direct op tilt. Twee agenten voorkomen een schermutseling.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/borne/8-maanden-cel-ge%C3%ABist-tegen-hengelo%C3%ABr-die-ex-vriendin-toetakelde-met-stanleymes-1.6436651
2016-09-24T09:13:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4245922.1432305901!image/image-4245922.jpg
Borne
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Borne / 8 maanden cel geëist tegen Hengeloër die ex-vriendin toetakelde met stanleymes

8 maanden cel geëist tegen Hengeloër die ex-vriendin toetakelde met stanleymes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ALMELO/BORNE/HENGELO - De strafzaak tegen Hengeloër Steven B. begon vrijdagmorgen in het Almelose gerechtsgebouw tumultueus. B. (37) ontwaart zijn ex-vriendin uit Borne in zaal E van de meervoudige strafkamer van de rechtbank en slaat direct op tilt. Twee agenten voorkomen een schermutseling. 

  B. staat terecht voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan zijn ex op 6 februari dit jaar in Borne.

  Geduwd
  Rechtbankvoorzitter B. Stoové sust de gemoederen en vraagt het kamp van het slachtoffer of het de zaak op het balkon, vanachter veiligheidsglas, wil volgen. Dat willen ze wel. B. geeft toe dat hij zijn ex bij een ruzie in de slaapkamer met een stanleymes heeft geraakt. In de bovenarm is een jaap van 10 centimeter ontstaan. Hij heeft niet gestoken, maar ‘geduwd, met het mes in de handen’.

  Achttien blikken bier 
  Stoové meldt in welke toestand B. verkeerde: achttien blikken bier op, drugs gebruikt, geflipt en door het lint. „Klopt”, zegt B. „Ik ben er zelf ook van geschrokken.”

  Kliniek
  De Hengeloër is aangevoerd vanuit de gevangenis in Leeuwarden. Eerder was hij geschorst voor behandeling in een kliniek voor zijn agressie- en verslavingsproblemen, maar na een incident in de kliniek is hij weer achter de tralies gezet.

  Angst
  Stoové leest de slachtofferverklaring voor. Ze heeft uit angst een maand lang met haar twee dochters in een bed beneden geslapen. Toch hoopt ze ook dat B. behandeld wordt, ‘zodat hij straks de vaderrol kan oppakken’. 

  B. is eerder veroordeeld voor geweld- en drankzaken. Hij wil opnieuw opgenomen worden voor behandeling. Volgens zijn advocate P. Wibbelink wil de kliniek wel een tweede poging wagen.

  Eis
  Officier van justitie C. Huang meldt dat er vaker huiselijk geweld is geweest. Ze spreekt van ‘een heftig feit’. „Het slachtoffer heeft geluk gehad dat het niet erger is afgelopen.” Haar eis is acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, met toezicht van de reclassering inclusief behandeling (van anderhalf jaar maximaal) en een contactverbod met de ex en de kinderen. De schadeclaim van 1.635 euro vindt ze toewijsbaar. De proeftijd is 3 jaar en de aftrek van het voorarrest 56 dagen, aldus de aanklaagster.

  Contactverbod
  Raadsvrouwe Wibbelink sputtert tegen wat het contactverbod met de kinderen betreft. Het voorarrest is volgens haar 85 dagen. Dat maakt dat B. mogelijk vrijkomt voordat opname in de kliniek rond is. Ze verzoekt om aanhouding van de zaak. „Anders staat hij straks op straat.” Stoové ziet die problemen ook (de officier heeft zich een maand verteld) en oppert de mogelijkheid voor B. om langer in de cel te blijven. De officier van justitie en ook de verdediging vinden het een goed plan. Vonnis: 7 oktober. „Of eerder, als dat kan”, besluit Stoové.