article
1.6531796
HENGELO - De nieuwe eigenaar gaat de Telgenflat in het centrum van Hengelo ombouwen tot appartementencomplex voor de verhuur.
Appartementen in Telgenflat in Hengelo
HENGELO - De nieuwe eigenaar gaat de Telgenflat in het centrum van Hengelo ombouwen tot appartementencomplex voor de verhuur.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/appartementen-in-telgenflat-in-hengelo-1.6531796
2016-10-15T05:01:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6531799.1476507502!image/image-6531799.jpg
Hengelo,Huurwoning-Huur,Kantoor,Woningbouwvereniging,Telgenflat,Welbions
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Appartementen in Telgenflat in Hengelo

Appartementen in Telgenflat in Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Welbions-directeur Harry Rupert en vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis (rechts) voor de Telgenflat.
   Fotograaf
  HENGELO - De nieuwe eigenaar gaat de Telgenflat in het centrum van Hengelo ombouwen tot appartementencomplex voor de verhuur.

  De Robijn. Dat wordt de nieuwe naam van de Telgenflat. Woningcorporatie Welbions heeft het voormalige kantoorgebouw aan de Markt verkocht aan de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn. Vrijdag hebben Welbions-directeur Harry Rupert en Jonald Bouwhuis van de Bouwhuis Groep hun handtekening gezet onder het koopcontract.

  Huur

  De Telgenflat krijgt een woonbestemming. Op de bovenste vijf verdiepingen komen in totaal 20 studio’s en 65 appartementen. De ‘kale’ huurprijs (exclusief servicekosten) van de studio’s wordt 428 euro per maand, van de grotere appartementen 624 euro per maand. Daarmee vallen ze binnen de huursubsidiegrens.

  Bouwhuis laat er geen gras over groeien. De bouwvergunning moet nog worden aangevraagd. Maar zodra die binnen is, wil de Apeldoornse vastgoedondernemer meteen beginnen met de verbouwing. Hij verwacht dat de eerste bewoners nog voor de zomer hun intrek kunnen nemen in De Robijn.

  Edelwonen

  Bouwhuis heeft ervaring met de transformatie van leegstaande (kantoor)gebouwen tot wooncomplexen. Hij is de bedenker van het zogenaamde Edelwonen-concept. Kenmerken: comfortabel, veilig en betaalbaar. Voorbeelden daarvan zijn al te vinden in Deventer, Alkmaar en Apeldoorn.

  Volgens Bouwhuis is het concept een groot succes. „Leegstand kennen we niet. Overal hebben we wachtlijsten van minimaal 150 personen.” In Hengelo zal dat niet anders zijn, verwacht hij. „Voordat we beginnen met de verbouwing, zitten we al vol. Daar ben ik 1000 procent van overtuigd.”

  Luxe

  De Telgenflat wordt het zesde gebouw dat volgens het Edelwonen-concept wordt verbouwd en ingericht. De studio’s krijgen een oppervlakte van 28 vierkante meter, de tweekamer-appartementen circa 55 vierkante meter. Alle woningen krijgen een luxe keuken en badkamer en worden gestoffeerd opgeleverd.

  De doelgroep bestaat uit een- en tweepersoonshuishoudens. „Van 18 tot 80 jaar.” Jongeren die voor het eerst op zichzelf gaan wonen, singles of mensen die net een echtscheiding achter de rug hebben. Volgens Bouwhuis voorziet het Edelwonen-concept in een behoefte. want er is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen voor deze groepen.

  Verlies

  Hoeveel Bouwhuis precies aan Welbions betaalt voor de Telgenflat, willen beide partijen niet zeggen. Welbions kocht het pand in 2009 voor ruim drie miljoen euro. Bouwhuis betaalt nu minder, geeft Welbions-directeur Rupert aan. Maar dramatisch is het verlies volgens hem niet. „We hebben de waarde in de loop der jaren al afgeboekt.”

  De benedenverdieping met winkelruimtes valt buiten de deal. Die is namelijk nog steeds eigendom van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven. „Maar wat niet is, kan nog komen”, zegt Bouwhuis.