article
1.6526024
HENGELO - bpost, de Belgische tegenhanger van PostNL, neemt een substantieel belang in De Buren Afhaalcentrum in Hengelo. De Buren exploiteert momenteel op 50 locaties in Nederland afhaalkluisjes.
Belgen nemen belang in bedrijf uit Hengelo: 'Van 17 man naar stuk of 70'
HENGELO - bpost, de Belgische tegenhanger van PostNL, neemt een substantieel belang in De Buren Afhaalcentrum in Hengelo. De Buren exploiteert momenteel op 50 locaties in Nederland afhaalkluisjes.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/belgen-nemen-belang-in-bedrijf-uit-hengelo-van-17-man-naar-stuk-of-70-1.6526024
2016-10-13T12:58:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.3770546.1366186374!image/image-3770546.jpg
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Belgen nemen belang in bedrijf uit Hengelo: 'Van 17 man naar stuk of 70'

Belgen nemen belang in bedrijf uit Hengelo: 'Van 17 man naar stuk of 70'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Buren. Foto: Annina Romita
  HENGELO - bpost, de Belgische tegenhanger van PostNL, neemt een substantieel belang in De Buren Afhaalcentrum in Hengelo. De Buren exploiteert momenteel op 50 locaties in Nederland afhaalkluisjes.

  In die kluisjes kunnen pakketten worden gedeponeerd. De geadresseerde krijgt vervolgens een mail of sms waarin staat waar het pakket kan worden afgehaald en met welke code de kluis kan worden geopend.

  Werkgelegenheid
  Het instappen van bpost zorgt voor een behoorlijke kapitaalinjectie bij De Buren. Bovendien gaat de werkgelegenheid er binnen enkele jaren stijgen van 17 naar ‘een man of 70’, voorspelt oprichter Robin Dragstra (50) van De Buren Afhaalcentrum.

  Blij
  Eerder stapten participatiemaatschappij Wadinko en een particuliere investeerder al in als aandeelhouders. Dragstra: “Ik ben heel blij met bpost als nieuwe aandeelhouder. Om te beginnen zijn zij zelf ook een pakketdienst, dus ze kennen de markt en vullen zelf ook kluizen. En ze kunnen ons helpen met de verwezenlijken van ons uiteindelijke doel: van 50 naar 1.000 locaties in heel Nederland in 2019. Ook gaan we meteen beginnen met het opzetten van een netwerk met 500 vestigingen in Beglië.”

  Samenwerking
  De pakketdiensten DHL en TNT Innight werken al samen met De Buren. Volgens Dragstra gaat ook DPD, de nummer drie van de vaderlandse pakketmarkt, binnenkort gebruik maken van de kluizen van De Buren.

  “Er zijn steeds meer pakketdiensten die een kluizennetwerk willen delen in plaats van dat ze eigen kluizen willen”, constateert Dragstra. De grootste pakketbezorger van Nederland, PostNL, houdt vooralsnog echter vast aan het opzetten van een eigen netwerk. bpost deed onlangs nog een vruchteloze poging om PostNL over te nemen.

  Verder laten grote retailers en webwinkels als Wehkamp, Coolblue en Bruna bestellingen op wens van de klant deponeren in de afhaalkluizen van De Buren Afhaalcentrum, dat in 2011 werd opgericht door Hengeloër Dragstra.

  Geld
  Hoe het er na vijf jaren van investeren uitziet met de bezettingsgraad van zijn kluizen en of er al geld wordt verdiend, wil Dragstra niet zeggen. “Ik ben tevreden. Details zouden ook iets zeggen over de pakketdiensten met wie wij samenwerken en dat willen ze niet.”

  Wat vindt u?

  Belgen nemen belang in De Buren Afhaalcentrum in Hengelo

  Toon resultaten