article
1.6653783
HENGELO - Aannemer Koopmans is begonnen met de bouw van een kantoorpand voor het ROC van Twente, achter het hoofdgebouw De Gieterij. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw op 20 juni 2017 opgeleverd.
Bouw kantoor ROC in Hengelo begonnen
HENGELO - Aannemer Koopmans is begonnen met de bouw van een kantoorpand voor het ROC van Twente, achter het hoofdgebouw De Gieterij. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw op 20 juni 2017 opgeleverd.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/bouw-kantoor-roc-in-hengelo-begonnen-1.6653783
2016-11-17T13:38:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6653826.1479389667!image/image-6653826.jpg
Hengelo,Kantoor,Nieuwbouw,MBO,Hazemeyer,Gieterij,ROC van Twente
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Bouw kantoor ROC in Hengelo begonnen

Bouw kantoor ROC in Hengelo begonnen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    HENGELO - Aannemer Koopmans is begonnen met de bouw van een kantoorpand voor het ROC van Twente, achter het hoofdgebouw De Gieterij. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw op 20 juni 2017 opgeleverd.

    De nieuwbouw komt aan de kant van de Lansinkesweg, in de bocht, tegenover het bedrijf Flowserve. Vroeger stond hier de ‘paardenstal’ van Stork. Het kantoorpand telt twee verdiepingen. De totale oppervlakte beslaat 800 vierkante meter.

    Hazemeyer
    ’t Hazemeyer, zoals het nieuwe gebouw heet, is bestemd voor de huisvesting van ondersteunende diensten van het roc. Daardoor komt in De Gieterij extra ruimte vrij voor onderwijsdoeleinden.

    ‘Deze extra ruimte is nodig voor de intensivering van de onderwijstijd en het onverminderd hoge aantal mbo-studenten in Hengelo’, meldt het roc in een persbericht. ’t Hazemeyer wordt door middel van een loopbrug met De Gieterij verbonden.

    Donderdag werd het startsein voor de bouw gegeven. Eerst worden de boorpalen geplaatst, dan wordt begonnen met de fundering. Het ROC van Twente en Koopmans willen de overlast voor de buurt, maar ook voor studenten en medewerkers, zoveel mogelijk beperken. Daarom is bijvoorbeeld gekozen voor het gebruik van boorpalen in plaats van heien.

    Verhuizen
    De nieuwbouw moet voor de zomer klaar zijn. Tijdens de vakantie kunnen de afdelingen die nu tijdelijk gehuisvest zijn in de Lansinkveste dan verhuizen naar ’t Hazemeyer.