article
1.6221162
De brandweer van Hengelo voert vandaag op een ludieke manier actie voor een beter CAO.
Brandweer Hengelo voert ludieke actie
De brandweer van Hengelo voert vandaag op een ludieke manier actie voor een beter CAO.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/brandweer-hengelo-voert-ludieke-actie-1.6221162
2016-07-26T10:12:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6221167.1469527760!image/image-6221167.jpg
Hengelo,Sociaal en maatschappij
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Brandweer Hengelo voert ludieke actie

Brandweer Hengelo voert ludieke actie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • actie brandweer
   Titel
   actie brandweer
   Fotograaf
  De brandweer van Hengelo voert vandaag op een ludieke manier actie voor een beter CAO.

  Met drie brandweerwagens rukte de brandweer dinsdagmorgen uit naar de H.Leefsmastraat. Daar gingen de brandweerlieden vervolgens aan de slag met het snoeien van de beukenhagen bij de woningen van woningstichting Welbions.

  De publieksvriendelijke actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen. Momenteel ligt de pensioenleeftijd voor brandweerlieden, afhankelijk van het aantal dienstjaren, op 55 tot 59 jaar, maar er zijn plannen om dit te verhogen naar 62 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze willen ook een fatsoenlijk prépensioen. Verder willen ze inkomensgarantie als ze worden afgekeurd voor de keuring vanaf 50 jaar.

  “De onderhandelingen zijn vastgelopen. Wij willen dat de gesprekken weer hervat worden”, zegt Rob Oogjes, bevelvoerder en ploegleider bij de brandweer Hengelo.

  De acht brandweermannen en twee brandweervrouwen ondersteunen de vrijwilligers van Ponystal ’t Geerdink bij de snoeiwerkzaamheden. Deze snoeiwerkzaamheden worden jaarlijks verricht door deelnemers aan het werkervaringsproject bij de Ponystal ’t Geerdink .

  “Deze mensen worden ingezet bij klussen die de wijk ten goede komen. Dit jaar waren er weinig mensen beschikbaar. Dankzij de brandweer kunnen we de klus toch uitvoeren”, aldus Ferry Dragtstra van de Ponystal.

  De veiligheid komt niet in het geding, benadrukt Oogjes. Zodra er een melding binnenkomt, rukken we gewoon uit.” Woensdag gaan de brandweerlieden op de Markt collecteren voor de Nederlandse brandwonden stichting.  Redactie Hengelo / Hof van Twente / Borne

  Neem contact op met de redactie:

  Beursstraat 34
  7551 HV Hengelo
  Telefoon: (074) 377 33 70
  E-mail: Hengelo@tctubantia.nl
   

  foto