article
1.6094094
BORNE/HENGELO Bromfietsers die gebruik maken van het nieuwe deel van de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Borne, worden zonder pardon op de bon geslingerd.
Bromfietsers op de bon op nieuwe fietspad tussen Hengelo en Borne
BORNE/HENGELO Bromfietsers die gebruik maken van het nieuwe deel van de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Borne, worden zonder pardon op de bon geslingerd.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/bromfietsers-op-de-bon-op-nieuwe-fietspad-tussen-hengelo-en-borne-1.6094094
2016-06-09T14:07:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6094106.1465481081!image/image-6094106.jpg
Borne,Hengelo,Fiets,F35,fietssnelweg,bromfietsers
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Bromfietsers op de bon op nieuwe fietspad tussen Hengelo en Borne

Bromfietsers op de bon op nieuwe fietspad tussen Hengelo en Borne

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het nieuwe fietspad werd woensdag officieel geopend.
   Fotograaf
  BORNE/HENGELO Bromfietsers die gebruik maken van het nieuwe deel van de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Borne, worden zonder pardon op de bon geslingerd.
  Het nieuwe gedeelte werd woensdagmiddag officieel geopend. Donderdagmorgen deelden buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Borne meteen al vijf bekeuringen uit aan bromfietsers die het bromverbod negeerden.
   
  Controleren
   
  Komende tijd zullen de Bornse boa's intensief blijven controleren, waarschuwt een woordvoerder van de gemeente.
   
  De Hengelose wethouder Jan Bron verrichtte woensdag de officiële opening, samen met zijn Bornse collega Herman Mulder. Bron juicht de handhavingsacties toe. "Een gewaarschuwd mens telt voor twee."
   
  Jakkeren
   
  Bron kan zich wel voorstellen dat het voor bromfietsers verleidelijk is om de route via de F35 te nemen. "Hoe meer fietssnelweg er ligt, des te aantrekkelijker het wordt om er gebruik van te maken. Maar het is niet de bedoeling dat bromfietsers er overheen jakkeren. Het moet voor fietsers veilig zijn en blijven."
   
  Het bromverbod geldt voor het hele tracé van de F35, dus ook voor het gedeelte tussen Hengelo en Enschede. Maar menig bromfietser trekt zich daar niets van aan. Fietsers beklagen zich dat ze voorbij worden gescheurd door bromfietsen.
   
  Zorgen
   
  D66-raadslid Marc ten Barge heeft daarover vorig jaar al vragen gesteld aan het Hengelose college van B en W. Wethouder Bron: "Het baart ons wel zorgen." Volgens hem wordt ook op dit deel van de F35 gehandhaafd.