article
1.6549063
DEN HAAG/HENGEVELDE - Een buurman van wethouder Harry Scholten heeft hem voor de Raad van State gesleept. Hij vindt dat Scholten geen huis mag bouwen.
Buurman daagt wethouder Scholten over nieuwe woning in Hengevelde
DEN HAAG/HENGEVELDE - Een buurman van wethouder Harry Scholten heeft hem voor de Raad van State gesleept. Hij vindt dat Scholten geen huis mag bouwen.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/buurman-daagt-wethouder-scholten-over-nieuwe-woning-in-hengevelde-1.6549063
2016-10-19T14:35:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6549095.1476887492!image/image-6549095.PNG
Hof van Twente,bestemmingsplan,woning,wethouder,Raad van State,buurman
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Buurman daagt wethouder Scholten over nieuwe woning in Hengevelde

Buurman daagt wethouder Scholten over nieuwe woning in Hengevelde

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Harry Scholten
   Fotograaf
  DEN HAAG/HENGEVELDE - Een buurman van wethouder Harry Scholten heeft hem voor de Raad van State gesleept. Hij vindt dat Scholten geen huis mag bouwen.
  Iedereen moet zich aan het bestemminsplan houden

  De Raad van State moet beslissen of CDA-wethouder Harry Scholten een nieuwe woning mag bouwen bij een boerderij aan de Scholtenweg in Hengevelde. Varkenshouder M. Blokhorst, die er vlakbij aan de Gorsveldweg boert, vindt dat B en W van Hof van Twente de vergunning hadden moeten weigeren. De Raad van State hakt over zes weken de knoop door.

  Gemeentebestuur
  Het gemeentebestuur spreekt van een tweede woning aan de Scholtenweg. Het bestemmingsplan staat dit toe. Maar Blokhorst zegt dat het om een derde woning gaat. De huidige boerderij bestaat al uit twee zelfstandige woningen, zegt hij. "Iedereen moet zich aan het bestemminsplan houden,” vindt de varkenshouder.

  Twee huisnummers
  De boerderij werd gedeeltelijk bewoond door de wethouder met zijn gezin. In een ander deel woont zijn broer André die tevens eigenaar is van dat gedeelte. Die blijft daar wonen. Harry’s dochter Lieke en haar vriend volgen als bewoners haar vader op. De boerderij heeft twee huisnummers en twee postadressen. In een leveringsakte van de notaris staat dat het gaat om een half vrijstaand woonhuis. Dit werd nadat Blokhorst bezwaren ging maken veranderd in de helft van een vrijstaand woonhuis.

  Bomen kappen
  Volgens de gemeente Hof van Twente is de boerderij ondanks de twee huisnummers één woning. Broer André is inwonend. Er is één gasmeter en één voordeur, zegt de gemeente. Daar mag dus een tweede woning bij gebouwd worden, vindt het gemeentebestuur. Blokhorst stelt dat er al twee woningen zijn en dat het nieuwe huis, waarvoor ook een aantal bomen mogen worden gekapt, een derde woning op het perceel is. De nieuwe woning heeft geen directe gevolgen voor zijn varkensbedrijf dat op 75 meter afstand ligt.