article
1.6629562
HENGELO - Voetbalvereniging BWO wil niet tot 2019 wachten met de aanleg van een tweede kunstgrasveld op sportpark De Noork. Het bestuur heeft de gemeente gevraagd om het plan versneld uit te voeren.
BWO Hengelo: haast met tweede kunstgrasveld
HENGELO - Voetbalvereniging BWO wil niet tot 2019 wachten met de aanleg van een tweede kunstgrasveld op sportpark De Noork. Het bestuur heeft de gemeente gevraagd om het plan versneld uit te voeren.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/bwo-hengelo-haast-met-tweede-kunstgrasveld-1.6629562
2016-11-10T08:04:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6629564.1478764995!image/image-6629564.jpg
Hengelo,Voetbal-amateur,kunstgrasveld,BWO
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / BWO Hengelo: haast met tweede kunstgrasveld

BWO Hengelo: haast met tweede kunstgrasveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Voetbalvereniging BWO wil niet tot 2019 wachten met de aanleg van een tweede kunstgrasveld op sportpark De Noork. Het bestuur heeft de gemeente gevraagd om het plan versneld uit te voeren.


  Volgens voorzitter Peter Sinnema staat de gemeente wel open voor dat verzoek. Uit onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd naar de veldbezetting bij de Hengelose sportverenigingen, is gebleken dat BWO capaciteit tekortkomt. „We hebben dringend behoefte aan een extra kunstgrasveld”, vertelt Sinnema.

  Planning

  Dat komt er ook, maar niet eerder dan in 2019. Dat is althans de planning van de gemeente. Maar het bestuur van BWO wil de aanleg ervan dus naar voren halen. Sinnema gaat ervan uit dat het tweede kunstgrasveld naast het huidige kunstgrasveld komt.

  Sportief gezien heeft BWO een goed jaar achter de rug, zo werd deze week geconstateerd tijdens de algemene ledenvergadering. Het eerste elftal miste op een haar na promotie naar de eerste klasse, het tweede promoveerde wel. Dat lukte ook de twee hoogste damesteams van de handbalafdeling.

  Erfenis

  Wat de financiën betreft, staat BWO er goed voor. Het jaar werd afgesloten met een positief saldo van ongeveer 13.000 euro. Dat is exclusief een erfenis die de club ten deel viel. BWO heeft ruim 1.300 leden, zo’n 50 meer dan vorig jaar. Vooral het meidenvoetbal zit in de lift.

  Secretaris Monique ter Elst nam afscheid. Haar taken worden overgenomen door Bjorn Markerink. Tijdens de vergadering werden jubilarissen gehuldigd, onder wie R. Krakers en G. Bouwhuis (50 jaar lid), H. Diele, J. Hermsen en A. Nijhof (60 jaar) en de heren Bebseler en Schothuis (75 jaar).