article
1.6542564
HENGELO - De kruising van de Enschedesestraat met de Kuipersdijk en de Boekweitweg gaat binnenkort drie weken dicht.
Drukke kruising in Hengelo gaat drie weken dicht
HENGELO - De kruising van de Enschedesestraat met de Kuipersdijk en de Boekweitweg gaat binnenkort drie weken dicht.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/drukke-kruising-in-hengelo-gaat-drie-weken-dicht-1.6542564
2016-10-18T07:08:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6542612.1476774287!image/image-6542612.jpg
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Drukke kruising in Hengelo gaat drie weken dicht

Drukke kruising in Hengelo gaat drie weken dicht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - De kruising van de Enschedesestraat met de Kuipersdijk en de Boekweitweg gaat binnenkort drie weken dicht.


  In verband met werkzaamheden is de Enschedesestraat binnen de bebouwde kom al sinds april in gedeelten afgesloten voor doorgaand verkeer. Maar het einde is in zicht. Als alles meezit, is de klus nog voor het einde van het jaar geklaard.

  Binnenkort gaat de kruising met de Kuipersdijk en de Boekweitweg op de schop. Het kruispunt wordt ingrijpend gereconstrueerd. Om de doorstroming te bevorderen, krijgt het verkeer meer ruimte.

  Afsluiting

  Om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren, wordt de kruising wordt gedurende drie weken volledig afgesloten: van zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 22 november.

  Er blijft een strook beschikbaar voor de bus en hulpdiensten op de Enschedesestraat. Ondernemers blijven bereikbaar. Tijdens de afsluiting van de Kuipersdijk is de Parallelweg niet bereikbaar in verband met de aanleg van de oversteek van de fietssnelweg F35.

  Weer

  Aannemer Heijmans streeft ernaar om op 18 en 19 november de asfaltdeklagen aan te brengen op het gedeelte vanaf de Grundellaan tot en met de kruising. Of dat lukt, hangt af van de weersomstandigheden. Mocht het tegenzitten, dan schuiven deze werkzaamheden door naar april volgend jaar. „Dan zal de kruising nog een keer dicht moeten, voor een dag of twee. Maar dat hopen we niet”, zegt woordvoerder Mark Christenhusz van aannemer Heijmans.

  Als de kruising klaar is, resteert alleen nog de aanleg van parallelwegen langs de Kuipersdijk (tussen spoorlijn en kruising) en de Boekweitweg (tussen Haverweg en Woltersweg). Die werkzaamheden zijn gepland in de periode tussen 21 november en 22 december.