article
1.6421379
HENGELO - Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, exploitanten van het gerenommeerde hotel-restaurant ’t Lansink (één Michelinster), hopen rond 1 november van start te kunnen gaan met een eigen frietboetiek in de Hengelose binnenstad.
Frietboetiek van Hengelose topkok in november open
HENGELO - Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, exploitanten van het gerenommeerde hotel-restaurant ’t Lansink (één Michelinster), hopen rond 1 november van start te kunnen gaan met een eigen frietboetiek in de Hengelose binnenstad.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/frietboetiek-van-hengelose-topkok-in-november-open-1.6421379
2016-09-21T06:01:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6421394.1474437460!image/image-6421394.jpg
Hengelo,Horeca,Lansink,frietboetiek
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Frietboetiek van Hengelose topkok in november open

Frietboetiek van Hengelose topkok in november open

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Lars van Galen en Richard van den Hoeven (links) van 't Lansink.
      Fotograaf
    HENGELO - Meesterkok Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven, exploitanten van het gerenommeerde hotel-restaurant ’t Lansink (één Michelinster), hopen rond 1 november van start te kunnen gaan met een eigen frietboetiek in de Hengelose binnenstad.

    „Het gaat voortvarend”, laat Van den Hoeven weten. De plannen voor de frietboetiek verkeren volgens hem ‘in de afrondende fase’.

    Het duo is nog op zoek naar een geschikt pand in de binnenstad. „We zijn nog in conclaaf over twee pandjes.” Een daarvan is het pand naast grand café Stravinsky aan de Wemenstraat. Binnenkort willen de exploitanten van ’t Lansink de knoop doorhakken.

    Ambachtelijk
    In hun nieuwe zaak willen Van Galen en Van den Hoeven de Hengeloërs kennis laten maken met ambachtelijk bereide frites, gemaakt van aardappelen van Twentse bodem, bij voorkeur biologisch geteeld. Uiteraard vers bereid en met mayonaise uit eigen keuken. De prijs? „3 euro voor een grote zak en 2,50 euro voor een kleine.”

    De exploitanten van ’t Lansink hadden zich met hun concept (‘Frites Boutique by Lars’) aangemeld voor de wedstrijd Win je Winkel. De overige vier kandidaten zijn inmiddels afgehaakt. Maar Van Galen en Van den Hoeven willen hun plan doorzetten.