article
1.6590912
HENGELO Pretpark De Waarbeek voor even het domein van zombies en andere griezels.
Gezellig griezelen in De Waarbeek in Hengelo
HENGELO Pretpark De Waarbeek voor even het domein van zombies en andere griezels.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/gezellig-griezelen-in-de-waarbeek-in-hengelo-1.6590912
2016-10-30T15:59:29+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6590930.1477843065!image/image-6590930.JPG
Hengelo
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Gezellig griezelen in De Waarbeek in Hengelo

Gezellig griezelen in De Waarbeek in Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bij de ingang van De Waarbeek werden de bezoekers opgewacht door Twekky, postbode Pelle en een aantal griezels,
   Fotograaf
  HENGELO Pretpark De Waarbeek voor even het domein van zombies en andere griezels.
   

  Zombies, demonen en andere freaks zoeken contact met bezoekers tijdens Twekky’s Halloween zaterdag in De Waarbeek. Maar het is geen normaal contact. Soms komen ze ineens tevoorschijn, zwijgend. Ze zijn perfect geschminkt en ze dragen weerzinwekkende kledij. Hun verschijning is zonder meer angstaanjagend. Wie verbeeldingskracht heeft ondergaat tijdens zijn tocht door het park een naargeestig avontuur. Dat was ook de opzet van de organisatie. En natuurlijk, na de confrontatie met al deze griezels, wordt er wat afgelachen. Zoals een jong meisje zei: „Het was gezellig.”
  Maikel Rutgers, hoofd entertainment en manager van het familiepretpark is deze dag verkleed als ‘postbode Pelle’ die Twekky vergezelt. Hij is tevreden. In de voorverkoop alleen al zijn 800 kaartjes verkocht. „Overdag is het nog leuk voor de allerkleinste kinderen. Maar deze avond is het echt griezelen. We hebben er een echte Halloween van gemaakt. Niet voor niets gold een adviesleeftijd van minimaal zestien jaar.”

  Eerste editie

  Vorig jaar was de eerste editie van Halloween in De Waarbeek. „Dit jaar hebben we wat meer uitgepakt”, zegt Rutgers. Theatergroep De Nar en grime- en schminkgroep Mystic Hands zorgden ervoor dat vrijwilligers ook echt de aanblik van een griezel kregen. Ook Rutgers moest eraan geloven. Er is door een kundige grimeur een smerige wond in zijn gezicht gemaakt. „Ik moest meedoen, maar ik wilde er niet al te heftig uit zien.”
  Twee maanden voorbereiding waren nodig om het evenement geslaagd te kunnen noemen.

  Liefhebbers

  Marcel Bossink en vriendin José Ligtenberg uit Almelo genieten van de monsters die ze tegenkomen in de tot horrorhuis omgetoverde automatenhal en in het park zelf. Beiden zijn liefhebbers van alles wat met Halloween te maken heeft. En meer dan dat. „We zijn helemaal gek van Halloween”, zegt Bossink. „Ons eigen huis is ook helemaal in die sfeer aangekleed met spinnenwebben en allerlei attributen die te maken hebben met Halloween. Zo hebben we een geraamte voor het raam gehangen met lichtjes erbij, dat geeft ’s avonds een mooi effect.”
  Een van de zombies is Jorieke uit Losser, vrijwilliger van Mystic Hands. Ze heeft speciale lenzen in, die haar ogen oranje maken. Het kostuum dat ze draagt heeft ze zelf gemaakt. „Ik heb er van alles op genaaid. Ik ben er zeker 25 uur mee bezig geweest.”