article
1.6627239
HENGELO - Stichting Hét Kerstdiner in Hengelo bereidt op 11 december een gratis diner voor 200 eenzame ouderen met een handicap.
Hét Kerstdiner Hengelo organiseert diner voor 200 eenzame ouderen
HENGELO - Stichting Hét Kerstdiner in Hengelo bereidt op 11 december een gratis diner voor 200 eenzame ouderen met een handicap.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/h%C3%A9t-kerstdiner-hengelo-organiseert-diner-voor-200-eenzame-ouderen-1.6627239
2016-11-09T18:02:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4656603.1417622736!image/image-4656603.jpg
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Hét Kerstdiner Hengelo organiseert diner voor 200 eenzame ouderen

Hét Kerstdiner Hengelo organiseert diner voor 200 eenzame ouderen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    HENGELO - Stichting Hét Kerstdiner in Hengelo bereidt op 11 december een gratis diner voor 200 eenzame ouderen met een handicap. 

    Vijf vragen aan initiatiefnemer Ludan Schmid:

    1. Hoe is Hét Kerstdiner ontstaan?
    "We vormden in Hengelo met zestien hobbykoks al enige tijd de kookclub Proefverlof. Eens in de twee maanden koken we samen wat lekkers. Mijn vrouw stelde toen voor om er iets meer mee te doen, en een keer te gaan koken voor mensen die zelden of nooit in een restaurant komen. Via via zijn we toen bij de Voedselbank Midden Twente terechtgekomen."

    2. Wie hebben er allemaal mogen aanschuiven afgelopen jaren?
    "De eerste twee jaren waren dat de klanten van de Voedselbank, daarna ouderen via De Zonnebloem. Toen hebben we het weer een keer in samenwerking met de voedselbank gedaan en volgende maand dus weer de ouderen. Misschien blijven we nu jaarlijks afwisselen met deze twee groepen. Voor ons is het heel prettig dat we voor veel regelwerk op deze partners kunnen vertrouwen."

    3. Worden de menu's op de doelgroep aangepast?
    "Jazeker. Je doet je gasten het meeste plezier met gerechten die ze kennen. Voor de ouderen is dat toch vaak iets met aardappels. Je moet bij die groep meer rekening houden met speciale diëten, zoals zoutloos. Bij de circa 170 klanten van de Voedselbank hebben we meestal ook nog eens 70 of 80 kinderen, daar houd je ook rekening mee. Het is ook soms een kwestie van het naampje op de menukaart. Kip lusten de meesten wel, parelhoen niet."

    4. Maar toch, zoveel koks zoveel smaken. Wie beslist wat er wordt gekookt?
    "Dat doet altijd onze chefkok Luc Gesing. Het is zijn vak en hij heeft de leiding.

    5. En wie wast er na afloop al die honderden bordjes af?
    "Een van onze vele sponsoren dit keer, Asito. Zij stellen personeel beschikbaar om een fantastische afwasstraat in het ziekenhuis te bedienen."