article
1.6631136
HENGELO - Het is koud en op straat ligt een dik pak sneeuw. Ondanks dat maakt de ‘drumband’ van muziekvereniging de Hengelose Christelijke Harmonie zich op voor de optocht, zo weet Chris Dekter (81) zich nog goed te herinneren.
Hengelose Christelijke Harmonie viert 85-jarig bestaan
HENGELO - Het is koud en op straat ligt een dik pak sneeuw. Ondanks dat maakt de ‘drumband’ van muziekvereniging de Hengelose Christelijke Harmonie zich op voor de optocht, zo weet Chris Dekter (81) zich nog goed te herinneren.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/hengelose-christelijke-harmonie-viert-85-jarig-bestaan-1.6631136
2016-11-10T13:35:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6631151.1478784743!httpImage/image-6631151.jpg
Hengelo
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Hengelose Christelijke Harmonie viert 85-jarig bestaan

Hengelose Christelijke Harmonie viert 85-jarig bestaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het oudste lid Chris Dekter (links), voorzitter Jan Hopster (midden) en jeugdlid Dominique Klaasen van de Hengelose Christelijke Harmonie.
   Fotograaf
  HENGELO - Het is koud en op straat ligt een dik pak sneeuw. Ondanks dat maakt de ‘drumband’ van muziekvereniging de Hengelose Christelijke Harmonie zich op voor de optocht, zo weet Chris Dekter (81) zich nog goed te herinneren.

  Lachend vertelt Dekter: „Het was midden november en we zouden meelopen met een optocht. Door de omstandigheden was het niet zeker of het zou doorgaan, maar uiteindelijk kregen we toch het startsein. De gemeente had een strooiwagen geregeld, waar we tijdens de optocht achteraan konden lopen.”

  Jubileumconcert
  De HCH bestaat vandaag 85 jaar en viert dit vanavond met een jubileumconcert en een feest voor haar (ere)leden. Chris Dekter is ruim 60 jaar actief lid geweest van de HCH. Vijf jaar geleden stapte hij uit het orkest. Hij speelde in de toenmalige ‘drumband’. Die deed mee aan verschillende straatoptredens en verzorgde muziek bij de intocht van Sinterklaas. De HCH is in de loop der jaren gestopt met straatoptredens omdat er geen animo meer voor was. Chris Dekter begint te lachen: „De jeugd van tegenwoordig vindt het niks om op straat te staan met dat ‘apenpakkie’ aan. Want ja, stel je voor dat ze gezien worden door bekenden”, grapt hij.

  Jeugdlid
  Voor Dominique Klaasen (14) is dit heel herkenbaar. Zij is al sinds haar 10de lid van de HCH en speelt klarinet. „Als ik dat aan vrienden vertel, zeggen ze vaak: ‘de klarinet? Is dat het instrument van Octo uit de serie Spongebob?’ Maar ze vinden het wel leuk.” Sinds vorig jaar december speelt Dominique mee in het ‘grote orkest’.

  Hengelose Christelijke Harmonie
  De HCH bestaat uit het ‘grote orkest’, opleidingsorkest ‘Harmonie in Progressie’ (HIP) en een ensemble. Voorzitter Jan Hopster: „Opleidingsorkest HIP is een klein orkest, bestaande uit leden die nog niet zolang een instrument bespelen. Zij oefenen samen met ervaren muzikanten en wanneer ze er klaar voor zijn, stromen ze door naar het grote orkest, dat ongeveer 40 leden telt.” Jeugdmuzikanten beginnen vanaf 8 jaar en krijgen een opleiding aan de muziekschool. Het ensemble bestaat uit ervaren muzikanten uit het grote orkest. Zij begeleiden vaak kerkdiensten of geven kleine optredens.

  Filmmuziek
  Het jubileumconcert ‘Back to the future’ staat in het teken van de filmmuziek en wordt zaterdag om 19.30 uur gehouden in het Rabotheater. Het publiek maakt een reis door de tijd vanaf de oprichtingsdatum van HCH in 1931. Er komt filmmuziek uit de afgelopen eeuw voorbij: van Charlie Chaplin tot de laatste Star Wars film ‘The Force Awakens’. Terwijl het grote orkest en opleidingsorkest HIP spelen, draaien op de achtergrond passende filmbeelden.

  De entreeprijs is 10 euro, inclusief een pauzedrankje. Vrienden betalen 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Rabotheater en via Carla Hemel: 074-2781175 of harmoniehengelo@gmail.com.