article
1.6646159
HENGELO - De handbalclubs Donar en Olympia zijn niet van plan in sporthal Veldwijk plaats te maken voor volleybalvereniging Webton Hengelo. „Wij laten niet over ons heen lopen.”
Hengelose handbalclubs laten zich niet verdrijven uit sporthal Veldwijk
HENGELO - De handbalclubs Donar en Olympia zijn niet van plan in sporthal Veldwijk plaats te maken voor volleybalvereniging Webton Hengelo. „Wij laten niet over ons heen lopen.”
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/hengelose-handbalclubs-laten-zich-niet-verdrijven-uit-sporthal-veldwijk-1.6646159
2016-11-15T10:05:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6646225.1479204247!image/image-6646225.jpg
Hengelo,Handbal,Volleybal,Webton,Donar,Olympia,sporthal,Veldwijk
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Hengelose handbalclubs laten zich niet verdrijven uit sporthal Veldwijk

Hengelose handbalclubs laten zich niet verdrijven uit sporthal Veldwijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - De handbalclubs Donar en Olympia zijn niet van plan in sporthal Veldwijk plaats te maken voor volleybalvereniging Webton Hengelo. „Wij laten niet over ons heen lopen.”

  Als het aan voorzitter Gertjan Knook ligt, spelen en trainen alle teams van Webton vanaf volgend seizoen in sporthal Veldwijk. Maar Donar en Olympia, de huidige hoofdgebruikers van de hal, zetten de hakken in het zand. „We laten ons niet zomaar wegsturen.”

  Webton streeft al langer naar een eigen accommodatie. Inclusief een kantine, die voor extra inkomsten zorgt. Van de bestaande sporthallen is volgens voorzitter Knook Veldwijk de enige die daarvoor in aanmerking komt.

  Duidelijkheid

  Hij verwacht op korte termijn meer duidelijkheid van de kant van de gemeente. Vóór 1 december moet sportwethouder Claudio Bruggink voor de dag komen met de zogenoemde uitvoeringsnota accommodaties. Daaruit moet blijken of de gewenste verhuizing haalbaar is.

  Maar Donar en Olympia zien het plan van Webton totaal niet zitten. De twee handbalverenigingen vrezen dat er dan voor hen geen plaats meer is in Veldwijk en dat ze gedwongen worden om te verhuizen naar de sporthal van de Openbare Scholengemeenschap (OSG) Hengelo aan de Sloetsweg.

  'Schaatsbaan'

  Maar volgens Donar-voorzitter Mario Vije en Carl Gemser (voorzitter technische commissie) is de OSG-hal niet geschikt voor handbal. „De vloer is te glad. De spelers vinden het een ‘schaatsbaan’. De vloer van Veldwijk is stroever, daar heb je meer grip. Dat is ook een verende vloer, dus minder belastend voor de knieën.”

  Een ander minpunt is de tribune. „In Veldwijk kun je vanaf de tribune het hele veld overzien. Maar in de OSG-hal moet je over de reling hangen als je alles goed wilt zien. Dat kun je niet verkopen aan je bezoekers.”

  Clubgebouw

  Daar komt nog eens bij dat Donar al vele jaren de beschikking heeft over een eigen clubgebouw vlakbij sporthal Veldwijk. Dat wil de club niet opgeven. „En vergeet niet dat er nog meer verenigingen gebruik maken van de hal. Badminton, hockey, zaalvoetbal. Waar moeten die dan naar toe?”

  Wat Vije ook hogelijk verbaast is dat Webton de kantine van Velwijk wil overnemen. „Maar die is verpacht, voor onbepaalde tijd. En de beheerder weet officieel nergens van.”

  Ondergeschikt

  Volgens Webton-voorzitter Knook zou gezamenlijk gebruik van Veldwijk ook een optie kunnen zijn. Maar ook daar voelen ze bij Donar en Olympia weinig voor. De handbalclubs vrezen dat ze dan bij de verdeling van de zaaluren in de verdrukking komen. Gemser: „Wij zouden ons dan ondergeschikt moeten maken aan Webton. Dat gaan we niet doen. We laten niet over ons heen lopen.”

  Volgens Vije zit het Hengelose handbal juist weer een beetje in de lift. „Als dit doorgaat, vallen we weer terug.”