article
1.6565835
HENGELO - Bas Meesters kan zijn geluk niet op. Voor de vierde keer op rij is zijn koffie in de jaarlijkse AD-test als de lekkerste van Overijssel beoordeeld. Het effect was zaterdag direct zichtbaar. Alle stoelen in Meesterlijke Koffie & Thee in Hengelo zijn de hele dag constant bezet. „Het is een zoete inval”, zegt de trotse barista.
Het geheim van barista Bas Meesters in Hengelo? ‘Passie voor koffie’
HENGELO - Bas Meesters kan zijn geluk niet op. Voor de vierde keer op rij is zijn koffie in de jaarlijkse AD-test als de lekkerste van Overijssel beoordeeld. Het effect was zaterdag direct zichtbaar. Alle stoelen in Meesterlijke Koffie & Thee in Hengelo zijn de hele dag constant bezet. „Het is een zoete inval”, zegt de trotse barista.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/het-geheim-van-barista-bas-meesters-in-hengelo-passie-voor-koffie-1.6565835
2016-10-24T06:02:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6565854.1477254686!httpImage/image-6565854.jpg
Hengelo,koffie
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Het geheim van barista Bas Meesters in Hengelo? ‘Passie voor koffie’

Het geheim van barista Bas Meesters in Hengelo? ‘Passie voor koffie’

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    HENGELO - Bas Meesters kan zijn geluk niet op. Voor de vierde keer op rij is zijn koffie in de jaarlijkse AD-test als de lekkerste van Overijssel beoordeeld. Het effect was zaterdag direct zichtbaar. Alle stoelen in Meesterlijke Koffie & Thee in Hengelo zijn de hele dag constant bezet. „Het is een zoete inval”, zegt de trotse barista.
    Het is echt een momentopname en een kwestie van persoonlijke smaak

    Zekerheidshalve heeft hij twee extra medewerkers gevraagd te helpen. Ook voorgaande jaren merkte hij namelijk een extra toeloop naar zijn koffiewinkel aan de Drienerstraat.

    Heerlijke koffie
    Met als eindcijfer een 8,5 staat hij voor de derde keer in de top tien van de landelijke ranglijst. Die continuïteit in kwaliteit stemt hem vooral tevreden. Het juryrapport is lovend. „Ver weg van al het modieuze koffiegedoe doet Bas Meesters zijn ding: gewoon heerlijke koffie presenteren. De koffie is goed in balans. De cappuccino is krachtig met mooi, romig melkschuim. En de stevige espresso heeft een fris aroma.”

    Smaak
    Meesters hecht veel waarde aan het oordeel van de jury. „Mijn koffie is op verschillende momenten door zeven of acht verschillende personen getest. Bij de koffietest van Misset Horeca gaat slechts een tester op pad. Dan is het echt een momentopname en een kwestie van persoonlijke smaak”, aldus de voormalige kok, die vier jaar geleden met zijn koffiezaak in Hengelo begon. Passie voor het vak noemt hij het geheim van zijn succes.