article
1.6170437
HENGELO - Projectontwikkelaar Van Alsté is niet van zins het plan voor het badhuis aan Oldenzaalsestraat in Hengelo aan te passen. „Er zijn geen alternatieven.”
Het is nu of nooit voor behoud badhuis Hengelo
HENGELO - Projectontwikkelaar Van Alsté is niet van zins het plan voor het badhuis aan Oldenzaalsestraat in Hengelo aan te passen. „Er zijn geen alternatieven.”
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/het-is-nu-of-nooit-voor-behoud-badhuis-hengelo-1.6170437
2016-07-06T07:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6170455.1467791207!httpImage/image-6170455.jpg
Hengelo,Oldenzaalsestraat,Badhuis
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Het is nu of nooit voor behoud badhuis Hengelo

Het is nu of nooit voor behoud badhuis Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Projectontwikkelaar Van Alsté is niet van zins het plan voor het badhuis aan Oldenzaalsestraat in Hengelo aan te passen. „Er zijn geen alternatieven.”
   

  Het is nu of nooit. Volgens eigenaar en projectontwikkelaar Aard van Alsté van Domain Vastgoed is zijn plan de laatste kans om het oude badhuis en de voormalige Ariënsschool aan de Oldenzaalsestraat te behouden. „We moeten er niet te lang meer mee wachten. Als er nog een paar winters overheen gaan valt er niks meer op te knappen.”

  Procedure
  Haast is dus geboden. Daarom heeft Van Alsté de gemeente verzocht een versnelde procedure toe te passen, de zogenaamd coördinatieregeling. De gemeenteraad neemt daarover woensdagavond een besluit. Afgaande op de reacties op de laatste politieke markt kan het voorstel rekenen op brede steun in de raad. Voorzover bekend is alleen de fractie van BurgerBelangen (BB) tegen.

  Totaalplan
  BB wil geen ‘gefragmenteerd’ plan voor alleen het badhuis en de Ariënsschool, maar een totaalplan voor het hele gebied tussen de Wemenstraat en de Paul Krugerstraat, inclusief het sportveld. Toepassing van de coördinatieregeling zou de ontwikkeling van een totaalplan doorkruisen. Fractievoorzitter Annie Doornbos wil een motie indienen waarin het college van B en W wordt verzocht samen met de projectontwikkelaar te kijken naar alternatieven voor het hele gebied. Maar Van Alsté is niet van zins zijn plan aan te passen. „Er zijn geen alternatieven. Dit is gewoon het beste plan dat in 30 jaar voorbij is gekomen.”