article
1.6581114
HENGELO - De gezamenlijke hal, een diepgekoesterde wens, lijkt eindelijk realiteit te worden voor de Hengelose carnavalsverenigingen.
Hoop op hal voor carnavalclubs in Hengelo
HENGELO - De gezamenlijke hal, een diepgekoesterde wens, lijkt eindelijk realiteit te worden voor de Hengelose carnavalsverenigingen.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/hoop-op-hal-voor-carnavalclubs-in-hengelo-1.6581114
2016-10-27T15:08:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4719828.1453136594!image/image-4719828.jpg
Hengelo
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Hoop op hal voor carnavalclubs in Hengelo

Hoop op hal voor carnavalclubs in Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - De gezamenlijke hal, een diepgekoesterde wens, lijkt eindelijk realiteit te worden voor de Hengelose carnavalsverenigingen.

  Carnahal
  Het optimisme is terug. Maar de wagenbouwers moeten nog wel even een jaartje doorbijten: op de komende optochten zijn het noodgedwongen vooral loopgroepen. Gerlande Staudt, secretaris van de Weidemennekes, wijst naar Borne. Daar wordt zaterdag de Carnahal officieel in gebruik genomen door de Melbuulkes, de Toet’nbloazers en de Kolkleu. Lachend: „Wij zijn jaloers! Dat willen wij ook!”

  Gezamenlijke accommodatie
  Al jaren kloppen de Hengelose clubs bij de gemeente aan voor een betaalbare gezamenlijke accommodatie. Er is nu beweging. En daar is vooral voorzitter Martin Veldboer van Altijd Dorst blij mee. De vereniging is letterlijk dakloos, de twee wagens staan in een weiland, overgeleverd aan de elementen. Een van de wagens lijkt al onherstelbaar defect. Terwijl de ‘dolle dagen’ weer in zicht komen. Normaal horen de wagenbouwers druk aan het werk te zijn. Maar niet bij Altijd Dorst. En ook niet bij de Weidemennekes en de Deurtrappers.

  Optocht
  De Hengelose optocht wordt er een met vooral veel loopgroepen. Deurtrappers, Weidemennekes en Altijd Dorst komen elk met een grote groep. „Maar daar komt wel een prachtige muziekwagen bij”, zegt Staudt. De Windbuul’n koopt een wagen, de Gangmakers en de Noorkermennekes zijn wel aan het bouwen. De laatste vereniging zit er puik bij, in een eigen nieuwe hal op het BWO-complex. Het wordt ze gegund door de collega’s.

  Schril is de tegenstelling met Altijd Dorst, dat begin maart de hal aan de Langelermaatweg moest verlaten, samen met de Weidemennekes. De laatste club heeft de spullen nog wel onderdak, maar op verschillende locaties. En het is tijdelijk. Wagens bouwen is er niet bij. Toch zijn Veldboer en Staudt niet chagrijnig, in de wetenschap dat die felbegeerde gezamenlijke hal er wellicht gaat komen. Volgend jaar al, als het even kan.

  Doelgroep
  Meer kunnen en willen ze er niet over kwijt. Het is de overkoepelende stichting Carlo die in gesprek is met de gemeente. Carlo: Carnavals Loods. De stichting kwam vorig jaar uit de startblokken. Elke vereniging is met twee leden in het bestuur vertegenwoordigd. Carlo is druk aan het brainstormen, samen met de gemeente, zegt Gerlande Staudt: „Gelukkig heeft de gemeente in de gaten gekregen dat we toch een behoorlijk grote doelgroep zijn.”

  Niet te duur
  Ze prijst de rol van burgemeester Sander Schelberg: „Die speelde een bemiddelende rol als aanzet.” Een gezamenlijke hal lijkt geen utopie meer. Uitgangspunt is dat het nieuwe complex niet te duur mag worden. „We zijn geen verenigingen die duizenden euro’s op de bank hebben staan.” Het concept is ook niet nieuw, zegt Staudt: „In Oldenzaal en Denekamp hebben ze die hallen ook. Net zoals in Borne.”