article
1.6571603
BECKUM - TVO in Beckum en Hoeve Vooruit in Sint Isidorushoeve zien allebei het aantal jeugdleden afnemen. Daarom zijn de twee voetbalverenigingen met elkaar in gesprek over samenwerking.
Jeugd TVO Beckum en Hoeve Vooruit in één elftal
BECKUM - TVO in Beckum en Hoeve Vooruit in Sint Isidorushoeve zien allebei het aantal jeugdleden afnemen. Daarom zijn de twee voetbalverenigingen met elkaar in gesprek over samenwerking.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/jeugd-tvo-beckum-en-hoeve-vooruit-in-%C3%A9%C3%A9n-elftal-1.6571603
2016-10-25T11:56:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6571630.1477396411!image/image-6571630.jpg
Hengelo,Sint Isidorushoeve,Voetbal-amateur,Beckum,TVO,kunstgras,woningbouw
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Jeugd TVO Beckum en Hoeve Vooruit in één elftal

Jeugd TVO Beckum en Hoeve Vooruit in één elftal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   TVO 1 kampioen.
   Fotograaf
  BECKUM - TVO in Beckum en Hoeve Vooruit in Sint Isidorushoeve zien allebei het aantal jeugdleden afnemen. Daarom zijn de twee voetbalverenigingen met elkaar in gesprek over samenwerking.

  TVO-voorzitter Alfons Harink verwacht dat die samenwerking volgend seizoen zal resulteren in de vorming van een combinatie-elftal van de junioren onder 15 jaar. „Qua cultuur passen de twee verenigingen goed bij elkaar”, zegt Harink.

  Aanwas
  De voetbaltak van TVO telt circa 325 leden. Vier jaar geleden waren dat er nog 354. De aanwas bij de jeugd stagneert. In de groepen 1 en 2 van de basischool zitten nog maar 21 leerlingen. Harink „We moeten dus rekening houden met een verdere afname van het aantal leden. We hebben nu nog elftallen in alle leeftijdscategorieën. Maar dat zal in de toekomst anders worden.”

  Tijdens de algemene ledenvergadering, afgelopen maandag, benadrukte het TVO-bestuur daarom nogmaals hoe belangrijk het is dat de woningbouw in Beckum weer op gang komt. Harink: „De gemeente moet daar de hoogste prioriteit aan geven.”

  Kunstgras
  Ondertussen is begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een kunstgrasveld, in 2019. Daarvoor is een speciale commissie in het leven geroepen. Die gaat de financiële haalbaarheid van de plannen onderzoeken. In sportief opzicht heeft TVO volgens de voorzitter een ‘grandioos’ jaar achter de rug: met kampioenschappen voor de A1, het vierde, het tweede en het eerste elftal.

  Maandagavond werd afscheid genomen van twee bestuursleden: Dennis ten Barge en Gerard Lansink Rotgerink. Alfred Damhuis neemt de functie van secretaris over.

  Trouw
  Tevens werden vijf trouwe leden in het zonnetje gezet: Johan Vossebelt (70 jaar lid), Alfons Derkink, Harrie Jannink, Gerrit Roesink en Bennie Jannink (50 jaar lid).