article
1.6609450
HENGELO - 'Formateur' Wibout Dragt verwacht over een ongeveer een maand het nieuwe bestuur van het CDA, afdeling Hengelo te presenteren. „Het ziet er goed uit.”
Nieuw bestuur CDA Hengelo in de steigers
HENGELO - 'Formateur' Wibout Dragt verwacht over een ongeveer een maand het nieuwe bestuur van het CDA, afdeling Hengelo te presenteren. „Het ziet er goed uit.”
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/nieuw-bestuur-cda-hengelo-in-de-steigers-1.6609450
2016-11-04T12:06:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6609468.1478261035!image/image-6609468.jpg
Hengelo,CDA,formateur,bestuur
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Nieuw bestuur CDA Hengelo in de steigers

Nieuw bestuur CDA Hengelo in de steigers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wibout Dragt.
   Fotograaf
  HENGELO - 'Formateur' Wibout Dragt verwacht over een ongeveer een maand het nieuwe bestuur van het CDA, afdeling Hengelo te presenteren. „Het ziet er goed uit.”

  Over de samenstelling wil Dragt in dit stadium nog niets zeggen. „Een broedende kip moet je niet storen. We zitten nog midden in de gesprekken. Maar ik ben positief gestemd dat er een mooi nieuw bestuur gaat komen. Ik koers op begin december.”

  Opgestapt

  Vlak voor de zomer stapte het complete bestuur van de CDA-afdeling op. Een speciale commissie onder leiding van oud-fractievoorzitter Dragt kreeg van de ledenvergadering de opdracht een nieuw bestuur te formeren. De taken van het dagelijks bestuur worden zo lang waargenomen door het provinciale CDA-bestuur.

  Onduidelijk

  Het oude bestuur bestond uit Jeroen ten Brummelhuis (voorzitter), Frank Müthing (secretaris) en André Rouhof (penningmeester). Waarom het drietal het bijltje erbij neergooide is onduidelijk. Ten Brummelhuis wilde daarover niets zeggen. Volgens hem had het niets te maken met het integriteitsonderzoek rond ex-fractievoorzitter Johan Harink.

  Ook Dragt wil niet ingaan op de achtergronden van het vertrek van het drietal. "Maar het staat los van de zaak-Harink."