article
1.6587305
HENGELO - De nieuwe stadsprins van Hengelo laat nog even op zich wachten. Carnavalsvereniging De Windbuul’n heeft de opkomst noodgedwongen uitgesteld tot 6 januari.
Nieuwe stadsprins Hengelo komt later
HENGELO - De nieuwe stadsprins van Hengelo laat nog even op zich wachten. Carnavalsvereniging De Windbuul’n heeft de opkomst noodgedwongen uitgesteld tot 6 januari.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/nieuwe-stadsprins-hengelo-komt-later-1.6587305
2016-10-29T07:34:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6587314.1477726357!image/image-6587314.jpg
Hengelo,Carnaval,stadsprins,Windbuul'n
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Nieuwe stadsprins Hengelo komt later

Nieuwe stadsprins Hengelo komt later

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stadsprins Bjorn II blijft nog even aan.
   Fotograaf
  HENGELO - De nieuwe stadsprins van Hengelo laat nog even op zich wachten. Carnavalsvereniging De Windbuul’n heeft de opkomst noodgedwongen uitgesteld tot 6 januari.

  Traditiegetrouw maakt de nieuwe hoogheid zijn opwachting op of rond 11 november, de elfde van de elfde. Maar dit jaar niet dus.

  Teruggetrokken

  De reden: de beoogde prins heeft zich te elfder ure teruggetrokken. Wegens privéomstandigheden, meer wil Niek van der Zande, secretaris van De Windbuul’n, daarover niet kwijt. „Daar moeten we vertrouwelijk mee omgaan.”

  De last-minute afzegging van de beoogde stadsprins plaatste De Windbuul’n voor een groot probleem. Want waar haal je zo gauw een andere hoogheid vandaan? „Dat was vrij vervelend, ja”, zegt Van der Zande. „We hebben heel snel moeten schakelen. Maar gelukkig hebben we wel iemand bereidgevonden.”

  Te kort dag

  De nieuwe prins zou opkomen op vrijdag 11 november. „Maar dat halen we niet meer. In een zo korte tijd krijg je met de beste wil van de wereld geen zaken als onderscheidingen, kleding en steken gemaakt. Daarvoor is het gewoon te kort dag.”

  Daarom is besloten om de opkomst uit te stellen tot 6 januari. Tot die datum blijven de oude stadsprins Bjorn II en diens adjudanten in functie.

  De voorbereidingen voor de elfde van de elfde waren al in volle gang. „Maar gelukkig hadden we de uitnodigingen nog niet de deur uitgedaan. Dat scheelt weer.”
  Wat wel doorgaat, is de opkomst van de nieuwe jeugdprins van Hengelo, op zondag 13 november. Dat gebeurt in Club Merlijn aan de Langestraat, de nieuwe residentie van De Windbuul’n.