article
1.6505453
HENGELO - Het openbaar basisonderwijs in Hengelo kampt met een flinke afname van het aantal leerlingen. De situatie is nijpend, maatregelen zijn noodzakelijk.
Openbare scholen Hengelo in het gedrang
HENGELO - Het openbaar basisonderwijs in Hengelo kampt met een flinke afname van het aantal leerlingen. De situatie is nijpend, maatregelen zijn noodzakelijk.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/openbare-scholen-hengelo-in-het-gedrang-1.6505453
2016-10-08T07:09:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6505531.1475910403!httpImage/image-6505531.jpg
Hengelo,krimp,demografisch,openbaar basisonderwijs,Primato
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Openbare scholen Hengelo in het gedrang

Openbare scholen Hengelo in het gedrang

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Europaschool in Slangenbeek heeft last van krimp.
   Fotograaf
  HENGELO - Het openbaar basisonderwijs in Hengelo kampt met een flinke afname van het aantal leerlingen. De situatie is nijpend, maatregelen zijn noodzakelijk.

  Het college van B en W en Primato, het bestuur van het openbaar onderwijs, vragen zich af hoe de toekomst van het openbaar basisonderwijs eruit moet komen te zien. Onduidelijk is nog of scholen moeten sluiten of dat scholen van verschillende ‘signatuur’ worden samengevoegd. „Dat is nog veel te vroeg. Wat we zeker weten is dat binnen nu en pakweg vijf jaar het scholenlandschap er heel anders uitziet”, zegt Dick Loman, directeur van Primato.

  Demografisch
  Primato heeft negen scholen in Hengelo, met in totaal dertien locaties en ongeveer 1.900 leerlingen. Het aantal kinderen neemt om demografische redenen af, maar de daling vorig schooljaar bij Primato (-90 leerlingen) kan niet alleen aan die bevolkingsontwikkeling worden toegerekend.

  De Tulp
  Volgens directeur Loman zijn er verschillende oorzaken, waaronder de stroom leerlingen die is overgestapt naar islamitische basisschool De Tulp.  Nogal wat ouders verhuizen volgens Loman omdat er in Hengelo te weinig werk is. „Dat merken wij niet alleen, ook de andere schoolbesturen hebben daar last van. De Europaschool maar ook de Telgenkamp in de Slangenbeek hebben last van een terugloop. Ze zijn bijna gehalveerd. De kinderen van toen zijn pubers geworden. Vanwege de slechte huizenmarkt zijn de ouders daar blijven wonen. De Roershoek daarentegen doet het weer goed, net als de Woolder Es."