article
1.6551549
HENGELO - Conceptstore Central Soho aan de Willemstraat sluit eind deze maand de deuren. De eigenaar van het pand werkt aan een doorstart.
Pandeigenaar werkt aan doorstart failliet Central Soho in Hengelo
HENGELO - Conceptstore Central Soho aan de Willemstraat sluit eind deze maand de deuren. De eigenaar van het pand werkt aan een doorstart.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/pandeigenaar-werkt-aan-doorstart-failliet-central-soho-in-hengelo-1.6551549
2016-10-20T07:10:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6551696.1476947300!image/image-6551696.jpg
Hengelo,Detailhandel,Faillissement,failliet,conceptstore,Central Soho
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Pandeigenaar werkt aan doorstart failliet Central Soho in Hengelo

Pandeigenaar werkt aan doorstart failliet Central Soho in Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Conceptstore Central Soho aan de Willemstraat sluit eind deze maand de deuren. De eigenaar van het pand werkt aan een doorstart.


  Voor Central Soho is het einde oefening. Maar de eigenaar van het voormalige pand van kledingzaak Duthler, op de hoek van de Willemstraat en de Marktstraat, gelooft nog steeds in het concept. Volgens woordvoerder Fred Ziegerink is het ‘99,5 procent zeker’ dat er een doorstart wordt gemaakt: onder een andere naam, maar volgens dezelfde (shop-in-shop)formule.

  Eigenaar van het vroegere Duthlerpand is de Twentse Electro Service Centrale (TESC), van de familie Jonge Poerink. Hoofdhuurder was de stichting Central Soho, die op haar beurt winkelruimte verhuurde aan kleine ondernemers.

  Opgezegd

  De stichting werd vorige maand failliet verklaard. Curator Henk Gotink ziet geen heil in een doorstart en heeft met ingang van volgende maand de huur opgezegd. Dat houdt in dat alle onderhuurders vóór 1 november de zaak moeten ontruimen.

  Pandeigenaar TESC neemt nu zelf het heft in handen. Er wordt gewerkt aan een doorstart ‘in eigen beheer’. De shop-in-shopformule blijft overeind „Maar we gaan zelf op zoek naar huurders. Dat laten we niet meer aan een stichting over”, vertelt woordvoerder Ziegerink. „Zodra we de helft van het aantal vierkante meters hebben verhuurd, gaan we open. Wanneer? Dat zal wel februari worden. Want er moet eerst nog fors verbouwd worden.”