article
1.6623807
HENGELO - Gemeente Hengelo en politie konden weinig anders dan de sluiproutes in Hengelo afsluiten. "Ze bleven maar komen. We moesten wat."
Politie over sluiproutes Hengelo: Ze bleven maar komen
HENGELO - Gemeente Hengelo en politie konden weinig anders dan de sluiproutes in Hengelo afsluiten. "Ze bleven maar komen. We moesten wat."
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/politie-over-sluiproutes-hengelo-ze-bleven-maar-komen-1.6623807
2016-11-08T18:25:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6621104.1478595703!image/image-6621104.jpg
Hengelo,Kettingbrugweg,Pruisische Veldweg,Bertus van Lubek,Morshoekweg,Sluiproutes
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Politie over sluiproutes Hengelo: Ze bleven maar komen

Politie over sluiproutes Hengelo: Ze bleven maar komen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Pruisische Veldweg is een van de straten die vanaf 8 november volledig is afgesloten
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Harry Schippers van kwekerij de Belder aan de Enschedesestraat is woest. „Ik kan mijn violen op een bult gooien."
   Fotograaf
  HENGELO - Gemeente Hengelo en politie konden weinig anders dan de sluiproutes in Hengelo afsluiten. "Ze bleven maar komen. We moesten wat." 

  Betonnen obstakels blokkeren sinds dinsdag de Pruisische Veldweg, Morshoekweg en de Kettingbrugweg. De borden dat de wegen alleen toegankelijk waren voor aanwonenden, maakten geen enkele indruk op automobilisten. "Zelfs verkeersregelaars werden tegen de benen gereden", aldus verkeersadviseur Bertus van Lubek. "We moesten kiezen uit twee kwaden en hebben gekozen voor de veiligheid van fietsers."

  Kwekerij
  De gemeente Hengelo zegt teleurgesteld te zijn in het feit dat ze dit besluit moest nemen. "Maar een andere oplossing was er niet. We hebben uitvoerig contact met de bewoners gehad, ook maandag nog”, aldus een woordvoerder. Harry Schippers van kwekerij de Belder aan de Enschedesestraat is woest. „Ik kan mijn violen op een bult gooien, mijn bedrijf is onbereikbaar. Dit kan ik toch niet twee weken volhouden?” Volgens hem doet de gemeente niets met zijn noodkreten.

  Spitsafsluiting
  Er is nu nog één sluiproute open. Via de Drieneresweg en de Morshoekweg. Op het stuk naar de Bosweg-Nieuwe Grensweg geldt echter een ‘spitsafsluiting’. Tijdens de ochtendspits deelde de politie dinsdagmorgen op de Morshoekweg en de Dorperhoekweg waarschuwingen uit aan automobilisten. Vanaf nu worden overtreders bekeurd.