article
1.6450812
HENGELO - De Hengelose PvdA-fractie vindt het ‘doodzonde’ dat WinterWorld Twente wordt gehouden bij de Makro en niet in het centrum.
Touwtrekken in Hengelo om evenement WinterWorld
HENGELO - De Hengelose PvdA-fractie vindt het ‘doodzonde’ dat WinterWorld Twente wordt gehouden bij de Makro en niet in het centrum.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/touwtrekken-in-hengelo-om-evenement-winterworld-1.6450812
2016-09-27T06:54:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6450828.1474959107!image/image-6450828.jpg
Hengelo,Evenement,Schaatsen,Gemeenteraad,PvdA,WinterWorld,Makro
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Touwtrekken in Hengelo om evenement WinterWorld

Touwtrekken in Hengelo om evenement WinterWorld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - De Hengelose PvdA-fractie vindt het ‘doodzonde’ dat WinterWorld Twente wordt gehouden bij de Makro en niet in het centrum.

  WinterWorld Twente luidt de naam van het nieuwe evenement dat van 15 oktober tot en met 8 januari wordt gehouden op het terrein van de Makro, aan de Diamantstraat. Mits de gemeente daarvoor vergunning verleent.

  De PvdA-fractie zou echter veel liever zien dat WinterWorld in de binnenstad wordt gehouden. Dinsdagmiddag praat de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) nogmaals met de organisatie over mogelijke samenwerking.

  IJsbaan

  Initiatiefnemer van WinterWorld Twente is Haaksbergenaar Freddy Scheffer (46), van Twest BV. De hoofdattractie is een ijsbaan van 650 vierkante meter, met daaromheen allerlei activiteiten en vertier. „Het wordt een combinatie van een ijsbaan en een Duitse kerstmarkt”, vertelt Scheffer.

  De entree bedraagt 6 euro (inclusief huurschaatsen). Scholen kunnen er komen schaatsen voor een speciaal tarief. Als het aan Scheffer ligt, wordt WinterWorld een jaarlijks evenement.

  Levendigheid

  De aanvraag voor een vergunning voor het Makro-terrein is nog in behandeling bij de gemeente. De PvdA is niet blij met de beoogde locatie. „Het is doodzonde dat het evenement op een industrieterrein plaatsvindt. Het is een prachtige kans om levendigheid in de binnenstad te krijgen”, meent fractievoorzitter Maarten Hollander.

  In de laatste raadsvergadering stelde zijn fractiegenote Belinda van Oosten hierover vragen aan het college van B en W. Zij drong erop aan om toch nog eens met de organisatie te gaan praten en te proberen WinterWorld alsnog naar de binnenstad te halen. „Zo’n evenement past heel goed in het centrum.”

  Verrast

  Ook de SCH is verrast door de plannen van Scheffer op het terrein van de Makro. Centrummanager Gerard Veldhof wilde daar maandag inhoudelijk nog niet op ingaan. Dinsdagmiddag heeft een vertegenwoordiging van de SCH een gesprek met de organisatie van WinterWorld Twente over mogelijke vormen van samenwerking. Veldhof wil eerst de uitkomst van dat gesprek afwachten.


  De SCH had zelf ook al plannen voor een winters evenement. Tussen kerst en oud en nieuw zou in de binnenstad een sneeuwschans moeten komen. Of dat doorgaat, hangt af van wat het gesprek van dinsdagmiddag oplevert.

  Freddy Scheffer, initiatiefnemer van WinterWorld Twente, sluit samenwerking met de binnenstad in de toekomst niet uit. „Ik heb geen aversie tegen de binnenstad, helemaal niet. Maar het is gewoon zo gelopen. De binnenstad speelde niet. We hebben daar niet serieus over nagedacht.”