article
1.6495298
HENGELO - Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi in Hengelo is door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Daardoor verliezen 14 werknemers hun baan.
Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi uit Hengelo failliet
HENGELO - Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi in Hengelo is door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Daardoor verliezen 14 werknemers hun baan.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/tuinmeubelenbedrijf-bukatchi-uit-hengelo-failliet-1.6495298
2016-10-05T14:36:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6495312.1475678128!httpImage/image-6495312.jpg
Hengelo,failliet,Bukatchi,faillissement
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi uit Hengelo failliet

Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi uit Hengelo failliet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stand van Bukatchi op de tuinmeubelenbeurs Spoga in Keulen.
   Fotograaf
  HENGELO - Tuinmeubelenbedrijf Bukatchi in Hengelo is door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Daardoor verliezen 14 werknemers hun baan.

  Tot het bedrijf, dat de tuinmeubelen zelf ontwerpt en die in Azië laat produceren, behoort ook de internetlabel Tuinmeubelen.nl. Bukatchi werd in 2005 opgericht door Frank Krake en groeide aanvankelijk onstuimig. Krake verkocht zijn bedrijf in 2012 aan investeerder Antea en vertrok een jaar later zelf.

  Moeizaam
  De laatste jaren ging het moeizaam en werd er verlies geleden. Mede door het slechte weer werd er dit voorjaar en in de zomer slecht verkocht en de collectie voor komend seizoen is volgens curator Arco Blankestijn niet goed ontvangen door de vakhandel. Een groot verloop onder het personeel – de helft van de medewerkers vertrok dit jaar – droeg ook al niet bij aan een succesvolle bedrijfsvoering.

  Anderhalf miljoen
  Volgens Blankestijn bedraagt de totale schuldenlast circa anderhalf miljoen euro. Daar staat een flinke voorraad – geschatte waarde zeven ton – tegenover. De grootste schuldeisers zijn de fiscus, de ABN Amro en het moederbedrijf Antea. Blankestijn zegt wel kansen te zien voor een voortzetting. “Want Bukatchi is een mooi bedrijf met een goede naam in de markt.”