article
1.6670610
HENGELO - Hengelose sportverenigingen gaan fors meer betalen voor hun kunstgrasvelden. Vanaf komend jaar worden de huurtarieven stapsgewijs meer dan verdubbeld.
Verhoging huur kunstgrasvelden in Hengelo gaat onverkort door
HENGELO - Hengelose sportverenigingen gaan fors meer betalen voor hun kunstgrasvelden. Vanaf komend jaar worden de huurtarieven stapsgewijs meer dan verdubbeld.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/verhoging-huur-kunstgrasvelden-in-hengelo-gaat-onverkort-door-1.6670610
2016-11-22T21:55:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6670626.1479851648!image/image-6670626.jpg
Hengelo,Gemeenteraad,VVD,Hockey,Korfbal,Voetbal-amateur,huur,Kunstgras
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Verhoging huur kunstgrasvelden in Hengelo gaat onverkort door

Verhoging huur kunstgrasvelden in Hengelo gaat onverkort door

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Hengelose sportverenigingen gaan fors meer betalen voor hun kunstgrasvelden. Vanaf komend jaar worden de huurtarieven stapsgewijs meer dan verdubbeld.

  De gemeenteraad heeft daar dinsdagavond mee ingestemd. Een poging van oppositiepartij VVD om de verhoging te matigen haalde niets uit. De tarieven stijgen van 18 procent naar 40 procent kostendekkendheid. De VVD vindt dat onverantwoord en vreest dat sportverenigingen zich gedwongen zullen zien de contributie extra te verhogen.

  Beperken
  VVD-woordvoerder Roel Kok wees er daarbij op dat er in de afgelopen acht jaar al een miljoen euro is bezuinigd op de sport. Hij kwam daarom met een amendement om de verhoging van de tarieven te beperken tot 25 procent kostendekkend. Maar dat werd uiteindelijk verworpen met 13 stemmen voor en 22 tegen.

  De tariefsverhoging wordt gefaseerd doorgevoerd, in totaal over drie jaar. Om de verenigingen te ontzien stelden de fracties van ChristenUnie en Lokaal Hengelo voor de maatregel uit te smeren over een periode van zes jaar. Maar ook die motie haalde het niet.

  Sportraad
  De VVD diende dinsdagavond ook nog een motie in om de (her)oprichting van een lokale sportraad te onderzoeken. Sportwethouder Claudio Bruggink voelde daar weinig voor, omdat de oude sportraad niet functioneerde en het directe contact met de clubs volgens hem beter is. Toch werd de motie van de VVD aangenomen: twintig voor, vijftien tegen.