article
1.6698583
HENGELO - Vier inbraken in een half jaar tijd en een totale schade van 44.000 euro. De trieste balans van 2016 voor hoveniersbedrijf Robert Hermans in Hengelo.
Vier inbraken in half jaar tijd bij hoveniersbedrijf Hengelo
HENGELO - Vier inbraken in een half jaar tijd en een totale schade van 44.000 euro. De trieste balans van 2016 voor hoveniersbedrijf Robert Hermans in Hengelo.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/vier-inbraken-in-half-jaar-tijd-bij-hoveniersbedrijf-hengelo-1.6698583
2016-12-01T16:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6698843.1480607445!httpImage/image-6698843.jpg
Hengelo,Havenstraat,hoveniersbedrijf,Poolse bende,Inbraken
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Vier inbraken in half jaar tijd bij hoveniersbedrijf Hengelo

Vier inbraken in half jaar tijd bij hoveniersbedrijf Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Vier inbraken in een half jaar tijd en een totale schade van 44.000 euro. De trieste balans van 2016 voor hoveniersbedrijf Robert Hermans in Hengelo.

  „Honds- en hondsbrutaal”, zegt eigenaar Robert Hermans over de inbrekers die vier keer zijn bedrijf aan de Havenstraat op industrieterrein Twentekanaal bezochten. Eerst worden ‘alleen’ de bedrijfsauto’s opengebroken, daarna is het bedrijf zelf aan de beurt. De daders zijn steeds op één ding uit: tuingereedschap. Motorzagen, bladblazers, telescoopzagen: alles verdwijnt systematisch uit het bedrijf. Apparatuur van het oerdegelijke, Duitse merk Stihl.

  Naar huis
  Robert Hermans heeft na de vierde inbraak een deel van zijn personeel naar huis gestuurd. „Het is ook hen niet in de koude kleren gaan zitten. De boel was leeggeroofd. Na de vierde keer moesten we ons bezinnen. De politie waarschuwde al dat inbrekers terugkomen omdat ze weten dat je nieuw materiaal aanschaft. Maar wat moet ik dan? Ik heb de politie de serienummers van het gereedschap doorgegeven. En terwijl ze dat nog aan het verwerken zijn, wordt alles wat ik net heb aangeschaft, weer weggehaald.”

  Concentreren
  De inbraken hebben hun weerslag op Hermans. Hij slaapt slecht, kan zich moeilijk concentreren. „Steeds weer die angst als je ’s morgens naar het bedrijf rijdt. En wat doe je er tegen? De politie suggereerde al dat het Poolse bendes zijn, die heel snel de grens over zijn. Het is bijna onmogelijk om je er tegen te wapenen.”