article
1.6621619
HENGELO - Als het aan het bestuur ligt spelen en trainen alle teams van volleybalclub Webton Hengelo vanaf volgend seizoen in de sporthal Veldwijk.
Volleybalclub Webton Hengelo aast op sporthal Veldwijk
HENGELO - Als het aan het bestuur ligt spelen en trainen alle teams van volleybalclub Webton Hengelo vanaf volgend seizoen in de sporthal Veldwijk.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/volleybalclub-webton-hengelo-aast-op-sporthal-veldwijk-1.6621619
2016-11-08T10:39:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6621636.1478601510!image/image-6621636.jpg
Hengelo,Volleybal,sporthal,Webton
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Volleybalclub Webton Hengelo aast op sporthal Veldwijk

Volleybalclub Webton Hengelo aast op sporthal Veldwijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Als het aan het bestuur ligt spelen en trainen alle teams van volleybalclub Webton Hengelo vanaf volgend seizoen in de sporthal Veldwijk.

  Voorzitter Gertjan Knook verwacht op korte termijn meer duidelijkheid van de kant van de gemeente. Vóór 1 december moet sportwethouder Claudio Bruggink voor de dag komen met de zogenaamde uitvoeringsnota accommodaties. Daaruit zal moeten blijken of de gewenste verhuizing naar de sporthal Veldwijk een haalbare kaart is.

  Goede hoop
  In de onlangs gehouden algemene ledenvergadering toonde voorzitter Knook zich optimistisch. Hij zei ‘goede hoop’ te hebben dat de club met ingang van volgend seizoen de beschikking krijgt over een eigen accommodatie, inclusief een kantine. „Er zit nu schot in en er lijken mogelijkheden te komen.”

  Ambities
  Sinds 2014 is Webton Hengelo, met in totaal ruim 400 leden, hoofdgebruiker van de sporthal van de Openbare Scholengemeenschap (OSG) Hengelo aan de Sloetsweg. Dat was volgens Knook een stap in de goede richting. Maar de ambities van de club reiken verder.

  Een voorwaarde is dat Hengelo de beschikking krijgt over een eigen accommodatie. Inclusief een eigen kantine, die voor extra inkomsten zorgt. Van de bestaande sporthallen in Hengelo is volgens Knook Veldwijk de enige die daarvoor in aanmerking komt.

  Dat heeft mede te maken met een mogelijke promotie van het eerste herenteam naar de eredivisie. „Veldwijk voldoet aan de eisen van de Nederlandse volleybalbond NeVoBo, de sporthal van de OSG niet. Daar krijgen we nu nog steeds dispensatie voor van de bond. Maar vanaf volgend jaar gelden nieuwe eisen voor teams die in de eredivisie uitkomen en dan komen we niet meer weg met de OSG-hal.”

  Binding
  Webton Hengelo telt dit seizoen 37 teams. Die trainen op zeven verschillende locaties. Dat gaat volgens Knook ten koste van de onderlinge binding. Om die te versterken wil het bestuur trainingen en wedstrijden zoveel mogelijk centraliseren in één hal.

  Het doel is de sporthal Veldwijk in eigen beheer te nemen. Hoe de constructie er precies uit komt te zien, dat is nog niet duidelijk. Kopen is in elk geval geen optie. De gemeente wil eigenaresse blijven, omdat de hal beschikbaar moet blijven voor het onderwijs. „Maar dat is geen probleem voor ons”, zegt Knook.

  Handbal
  De huidige gebruikers van de sporthal Veldwijk zijn de handbalverenigingen Donar en Olympia. Als die clubs willen blijven, dan zullen ze goede afspraken moeten maken met Webton over de verdeling van de zaaluren.

  Met de planning van wedstrijden verwacht Knook geen probleem. „Maar met de trainingen wordt het lastiger. We moeten kijken of we eruit kunnen komen met de handbalverenigingen.”