article
1.6587802
HENGELO - Van een kale kip kun je niet plukken. Dat is, vrij vertaald, de conclusie van curator Henk Gotink in zijn eerste verslag inzake het faillissement van de stichting Central Soho.
Weinig te halen bij failliet Central Soho in Hengelo
HENGELO - Van een kale kip kun je niet plukken. Dat is, vrij vertaald, de conclusie van curator Henk Gotink in zijn eerste verslag inzake het faillissement van de stichting Central Soho.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hengelo/weinig-te-halen-bij-failliet-central-soho-in-hengelo-1.6587802
2016-10-29T12:11:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6587811.1477743029!image/image-6587811.jpg
Hengelo,Detailhandel,Faillissement,curator,Central Soho
Hengelo
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hengelo / Weinig te halen bij failliet Central Soho in Hengelo

Weinig te halen bij failliet Central Soho in Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Van een kale kip kun je niet plukken. Dat is, vrij vertaald, de conclusie van curator Henk Gotink in zijn eerste verslag inzake het faillissement van de stichting Central Soho.

  Voor de schuldeisers van de stichting valt er weinig meer te halen. Letterlijk schrijft de curator: ‘De vooruitzichten voor de crediteuren zijn slecht.’

  Gotink stelt vast dat de stichting vrijwel geen eigen bedrijfsmiddelen heeft. ‘In de eigen faillissementsaangifte wordt melding gemaakt van 150 euro aan bezittingen. Het betreft de geraamde waarde van 8 schragen en 4 planken.’ Op de bankrekening van de stichting stond op de datum van de faillietverklaring nog welgeteld 101,42 euro.

  Shop-in-shop
  De stichting, die vorige maand failliet werd verklaard, exploiteerde in het voormalige pand van kledingzaak Duthler aan de Willemstraat een winkel volgens de shop-in-shopformule. Conceptstore Central Soho bood onderdak aan acht kleine ondernemers en een aantal webshophouders. De stichting fungeerde als hoofdhuurder van het pand.

  Volgens de eigen faillissementsaangifte bedraagt de schuldenlast van de stichting circa 30.000 euro. Voor het grootste deel gaat het om achterstallige huur. Het voormalige pand van Duthler is eigendom van de Twentse Electro Service Centrale (TESC), van de familie Jonge Poerink. Die heeft, gerekend tot en met september, nog vier maanden huur tegoed van de stichting.

  Huur
  Uit het verslag van de curator blijkt dat de stichting onvoldoende ruimte verhuurde om de huur aan TESC te kunnen voldoen. Van de in totaal 640 vierkante meter was slechts 215 vierkante meter onderverhuurd.

  Voorzitter van de stichting is Bert van de Biesebos. Die exploiteerde tot voor kort een lunchroom en een biershop in Central Soho. Met 125 vierkante meter was hij de grootste onderhuurder. Van de Biesebos heeft zelf een huurachterstand van bijna 7.000 euro bij de stichting.

  Bestuur
  De curator schrijft in zijn verslag dat hij ‘tot dusverre niet is gestuit op aanwijzingen van faillissementsfraude’. Of er sprake is van onbehoorlijk bestuur, wordt nog nader onderzocht.

  De curator heeft de huur van het pand aan de Willemstraat per 1 november opgezegd. Een aantal ondernemers van Central Soho gaat vanaf komende week verder in het oude pand van de Wibra aan de Nieuwstraat, volgens dezelfde formule.