article
1.6565607
DELDEN - De strijd verhardt rond het met opheffing bedreigde laboratorium van Nalco in Delden. ,,We hebben niets te verliezen”, zegt een medewerker.
Actievoerders Nalco Delden actief: acties op meerdere fronten
DELDEN - De strijd verhardt rond het met opheffing bedreigde laboratorium van Nalco in Delden. ,,We hebben niets te verliezen”, zegt een medewerker.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/actievoerders-nalco-delden-actief-acties-op-meerdere-fronten-1.6565607
2016-10-24T04:17:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6523919.1479457850!image/image-6523919.JPG
Delden,acties,nalco
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Actievoerders Nalco Delden actief: acties op meerdere fronten

Actievoerders Nalco Delden actief: acties op meerdere fronten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Personeel van Nalco legde onlangs het werk neer. Foto: Carlo ter Ellen
  DELDEN - De strijd verhardt rond het met opheffing bedreigde laboratorium van Nalco in Delden. ,,We hebben niets te verliezen”, zegt een medewerker.
  Een groot deel van de medewerkers werkt er al dertig jaar en is boven de vijftig

  De 25 met ontslag bedreigde werknemers gaan hun tweede stakingsweek in om behoud van werk of een betere ontslagvergoeding af te dwingen.

  Het personeel komt maandagochtend bijeen in het Wapen van Delden om de strategie te bespreken. De staking gaat door. Daarnaast reizen medewerkers woensdag naar het Europese hoofdkantoor van Ecolab in het Duitse Monheim am Rhein om petities aan het management te overhandigen en te praten met de Europese ondernemingsraad van het concern.

  Ondernemingskamer
  Het personeel gaat donderdag naar het gerechtshof in Amsterdam, waar de ondernemingskamer zich buigt over een door de ondernemingsraad van het Deldense bedrijf aangespannen procedure. Blijft resultaat uit, dan verleggen de stakers de aandacht naar klanten zoals Shell en NAM. „Daar gaan we dan voor de deur staan”, zegt bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen.

  Actievoerders vinden de geboden ontslagvergoeding veel te laag. Van Dijk: „Mensen pikken dat niet. Temeer omdat het erg goed gaat met het bedrijf. Ecolab boekte vorig jaar een miljard dollar winst.”

  Onderhandelingen
  Indien de ondernemingskamer het personeel van Nalco gelijk geeft, denken de vakbonden een breekijzer te hebben voor nieuwe onderhandelingen. „De eerste inzet is behoud van werk, maar als dat niet haalbaar is, moet er een veel betere ontslagvergoeding komen. Een groot deel van de medewerkers werkt er al dertig jaar en is boven de vijftig.”