article
1.6341031
DELDEN - Harry Terhaar is de nieuwe schutterskoning van Delden. Tijdens het Deldense Schuttersfeest won hij zondagmiddag het traditionele koningsschieten.
Harry Terhaar nieuwe schutterskoning van Delden
DELDEN - Harry Terhaar is de nieuwe schutterskoning van Delden. Tijdens het Deldense Schuttersfeest won hij zondagmiddag het traditionele koningsschieten.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/harry-terhaar-nieuwe-schutterskoning-van-delden-1.6341031
2016-09-04T16:31:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6341105.1473006474!image/image-6341105.jpg
Delden,Evenement,Feest,Schuttersfeest,koning
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Harry Terhaar nieuwe schutterskoning van Delden

Harry Terhaar nieuwe schutterskoning van Delden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vast onderdeel van het Schuttersfeest: het levend tafelvoetbalspel.
   Fotograaf

  DELDEN - Harry Terhaar is de nieuwe schutterskoning van Delden. Tijdens het Deldense Schuttersfeest won hij zondagmiddag het traditionele koningsschieten.

   

  Terhaar werd gekroond tot  ‘Lodewijk de 70e’. Hij is daarmee de opvolger van Patrick ter Elst. De Deldense schutterij had in totaal ruim 2,5 uur nodig om alle delen van de houten vogel te schieten.

  Tegenslagen

  De organisatie van het Schuttersfeest werd dit jaar geconfronteerd met een enkele tegenslagen. Eerst bleken er niet genoeg aanmeldingen te zijn voor de braderie en vervolgens liet ook een aantal kermisexploitanten het afweten.

  Voorzitter Jeroen Dorenbusch: „We zijn hierbij afhankelijk van tussenpersonen die aangeven dat het allemaal geregeld wordt. Als dan een paar dagen voor de start blijkt dat dit niet is gelukt, is dat natuurlijk erg vervelend.”

  Alternatieven

  Door de braderie ging een streep en voor de kermisattracties werden alternatieven gezocht. Zo werd er een professionele racesimulator op het terrein geïnstalleerd en kwamen er op zaterdag en zondag springkussens. Verder werd er een koffiecorner ingericht en konden de jongste bezoekers zich uitleven in een grote zandbak.

  De braderie zal volgend jaar waarschijnlijk niet meer op het programma staan. „Dat hebben we nu drie jaar geprobeerd en het blijkt dat het gewoon niet werkt. Dus gaan we wat anders leuks bedenken voor de zondag.”

  Drie dagen lang was er van alles te doen op het feestterrein aan de Langestraat, voor jong en oud. Dat past in het streven van de schutters om alle inwoners van Delden bij hun feest te betrekken.