article
1.6421469
MARKELO - De familie Schottink krijgt van alle kanten hulp aangeboden, nadat haar boerderij in Markelo vorige week na een blikseminslag afbrandde.
Hulpactie gezin Markelo na brand
MARKELO - De familie Schottink krijgt van alle kanten hulp aangeboden, nadat haar boerderij in Markelo vorige week na een blikseminslag afbrandde.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/hulpactie-gezin-markelo-na-brand-1.6421469
2016-09-21T06:53:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6421492.1474440304!image/image-6421492.jpg
Markelo,hulpactie,brand,markelo
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Hulpactie gezin Markelo na brand

Hulpactie gezin Markelo na brand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MARKELO - De familie Schottink krijgt van alle kanten hulp aangeboden, nadat haar boerderij in Markelo vorige week na een blikseminslag afbrandde.

  In Markelo is een geldinzamelingsactie begonnen voor de door brand getroffen familie Schottink. Initiatiefneemster is Inger Broeze. Haar broer Ruben heeft een relatie met Brigitte Schottink, één van de drie kinderen van moeder Mirjam en vader Jan Schottink.

  Bliksem
  Hun boerderij aan de Stobbendijk in het buitengebied van Markelo brandde vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag volledig uit na een blikseminslag. De brandweerkorpsen uit Markelo, Goor, Holten, Rijssen en Nijverdal konden niets uitrichten en lieten het pand daarom ‘gecontroleerd’ uitbranden’.

  Woonruimte
  Bij de inslag vatte het rieten dak van de boerderij vlam. De familie wist de boerderij tijdig te verlaten en heeft inmiddels elders zelfstandige woonruimte bij familie gevonden. Hun boerderij is onbewoonbaar verklaard, wordt opnieuw gebouwd en momenteel tot de grond toe afgebroken. De schuur met dieren bij de boerderij liep bij de brand geen gevaar.

  Bedankt
  Direct na de brand kreeg de familie al allerlei spullen aangeboden, zoals potten en pannen, bestek, kleding en handdoeken. Namens de familie bedankt dochter Brigitte op Facebook ‘iedereen heel erg voor alle hulp’. „Voorlopig hebben we genoeg spullen/kleren. We moeten alles eerst op orde krijgen en bekijken wat we verder nodig hebben. Als we weer wat nodig hebben melden we ons”, laat ze weten.

  Op achteruit
  Initiatiefneemster Inger Broeze zegt dat het geld van de inzamelingactie wordt gebruikt voor nieuwbouw van de boerderij en de inrichting. „Ze zijn verzekerd, maar bij een brand schiet je er financieel altijd bij in. Veel spullen krijg je vergoed op basis van de dagwaarde. Maar dat is lang niet altijd de werkelijke waarde”, vertelt ze.

  Kleine beetjes
  Broeze heeft een streefbedrag van de geldinzamelingsactie in haar hoofd. De Markelose: „Alle kleine beetjes helpen. De hoogte van de bijdragen doet er niet toe. Of ook niet-Markeloërs geld gaan storten op het rekeningnummer (NL89ABNA0452879833) weet ik niet. Wat ik wel weet is dat een deel van de spullen die ze na de brand hebben gekregen voor deel deel van ‘buitenaf’ kwamen.”

  Schrik
  Volgens haar is de familie Schottink de schrik van de brand nog niet te boven. „Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Je hebt niks meer en moet alles opnieuw opbouwen.”

  Zondag liet dochter Brigittte in een bericht op Facebook weten: „We beseffen het allemaal nog niet echt en zijn erg emotioneel allemaal.” Over de nieuwe huisvesting: „Het is oud, maar we hebben een dak boven ons hoofd!” De familie Schottink heeft volgens Inger Broeze momenteel geen behoefte om verder in de media te reageren.