article
1.6334114
AZELO - Het leek hardstyledeejays DJ Hyperactive (Daan uit Borne) en The Serial Killers (uit Hengelo) leuk om in hun nieuwste videoclip veel vuur te laten zien. Maar vlak na de opnames donderdagavond ging het mis: er ontstond een echte fik. Twee autowrakken die werden gebruikt voor de clip brandden uit.
Opname clip met vlammenwerpers in Azelo gaat mis: 'Leek wel een inferno'
AZELO - Het leek hardstyledeejays DJ Hyperactive (Daan uit Borne) en The Serial Killers (uit Hengelo) leuk om in hun nieuwste videoclip veel vuur te laten zien. Maar vlak na de opnames donderdagavond ging het mis: er ontstond een echte fik. Twee autowrakken die werden gebruikt voor de clip brandden uit.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/opname-clip-met-vlammenwerpers-in-azelo-gaat-mis-leek-wel-een-inferno-1.6334114
2016-09-02T15:44:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6334172.1472825595!image/image-6334172.JPG
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Opname clip met vlammenwerpers in Azelo gaat mis: 'Leek wel een inferno'

Opname clip met vlammenwerpers in Azelo gaat mis: 'Leek wel een inferno'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het puin smeult vrijdagmiddag nog na. Foto: Ron Hemmink
  AZELO - Het leek hardstyledeejays DJ Hyperactive (Daan uit Borne) en The Serial Killers (uit Hengelo) leuk om in hun nieuwste videoclip veel vuur te laten zien. Maar vlak na de opnames donderdagavond ging het mis: er ontstond een echte fik. Twee autowrakken die werden gebruikt voor de clip brandden uit.

  De opnames waren bij het bedrijf Twentevis aan de Blokstegenweg in Azelo. ,,De opnames waren al afgerond. We hadden alles al ingepakt, toen een vriend opmerkte dat ie iets was vergeten. Toen ie terugliep, zag ie dat alles in lichterlaaie stond", vertelt Daan. 

  Gebruik je de Tubantia-app? Lees dan hier verder.

  Zelf schrok Daan zich rot toen hij naar zijn kameraad stormde. ,,We hebben nog wel brandblussers gepakt, maar die hadden heel weinig nut. Het vuur was te groot." De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen.

  Brandende auto's
  Daan en zijn maat wilden videobeelden laten maken om later dit jaar te kunnen tonen tijdens een optreden. Op 9 december maken ze hun opwachting in het Azelo Arena Winterfestival tijdens Infinity, een avond waarop hardstylemuziek wordt gedraaid. 

  ,,Thema die avond is The Burning City", weet Rolf Woolderink, eigenaar van de viskwekerij. De dj's hadden hem gevraagd of ze bij zijn bedrijf opnames mochten maken van brandende auto's. 

  Vlammenwerpers
  Woolderink ging akkoord. ,,Die jongens hadden vlammenwerpers gehuurd. Vier stuks. Die wilden ze in twee autowrakken plaatsen. Per auto één op het dak en één onder de motorkap. De motoren waren er vanzelfsprekend al uitgehaald.”

  foto

  Foto: DJ Hyperactive

  De kweker woont vlakbij zijn bedrijf. Hij lag donderdag al op bed toen er ‘ergens tussen half twaalf en twaalf uur’ opeens twee agenten voor z’n deur stonden. ,,Zelf heb ik laatst een ongelukje gehad en ben ik slecht ter been. M’n vrouw deed open. Toen ik ook eindelijk beneden was, zag ik een zee van licht. Het was een inferno. Dat was schrikken.”

  As
  Woolderink vertelt zijn verhaal aan de tuintafel, een dag na de brand. Hij laat zijn vingers over de tuintafel glijden. ,,Kijk, nog allemaal as, afkomstig van de brand.” Met de agenten is hij naar zijn zaak geweest en trof hij de dj’s en cameramensen aan. ,,De dj’s zaten er verslagen bij. Trillend, met een blikje energiedrank in hun hand. Ze dachten dat ze alles goed hadden geregeld. De vlammenwerpers waren afkomstig van een professioneel bedrijf dat ook had geholpen bij de opbouw en er waren brandblussers aanwezig.”

  De brand is ontstaan toen de opnames al klaar waren. ,,De cameramensen waren in de kantine van mijn bedrijf bezig met het bewerken van de filmbeelden. Daarvoor hadden de aanwezigen al wel iets zien smeulen, maar daar geen acht op gegeven. Toen later iemand even terug moest naar de filmlocatie, stond de hele boel al in de hens.”

  foto

  Wat er is misgegaan? ,,Waarschijnlijk is het toch te heet geworden en heeft de bekleding of het dashboard in een van de auto’s vlam gevat”, denkt Woolderink. Hij is vooral blij dat er niemand gewond is geraakt. Om de hulpdiensten te bedanken, is hij ’s nachts nog aan het werk gegaan en heeft hij de brandweerlieden en politieagenten getrakteerd op gebakken vis.

  Boze grondeigenaar
  Tony Hondebrink, eigenaar van het terrein, is niet te spreken over het incident. Twentevis huurt een bedrijfsgebouw en een schuur van Hondebrink. ,,Maar het veldje waar de clip is opgenomen, huurt hij (Woolderink, red.) niet.” De dj’s hadden hém dus om toestemming moeten vragen en niet Twentevis. ,,Dan had ik waarschijnlijk niet ingestemd, of alleen toestemming gegeven onder bepaalde voorwaarden.”

  Hij baalt: ,,Ik wil de boel hier verkopen. Volgens mijn makelaar zijn er al gegadigden. Deze brand kan dat proces wel eens bemoeilijken."

  'Gaan het opruimen'
  Woolderink: ,,Het klopt dat de opnames waren op een stuk grond dat ik niet huur. Ik ging er vanuit dat de opnames op een deel van het terrein zouden zijn dat ik wél huur. Maar omdat er achter mijn bedrijf mooiere shots te maken waren, zijn de dj’s uitgeweken. Zij wisten op hun beurt niet dat ik dat veldje daar niet huur.”

  Hondebrink wil dat Twentevis het puin opruimt. ,,Daarna zal ik kijken of alles weer netjes is. Zo niet, dan onderneem ik stappen.” Woolderink: ,,We gaan het opruimen.”

  Clip vol vuur
  Bij Daan zit de schrik er nog steeds goed in. Al kan hij er een dag na de brand ook wel een beetje de humor van inzien. ,,We hebben genoeg vuur gezien, meer dan verwacht. En behalve de shots voor de clip hebben we ook het blussen van de brand door de brandweer op camera staan. Of we die beelden gaan gebruiken in de videoclip? Daar hebben we het wel over gehad. We weten het nog niet. Ik ben erg geschrokken. Eerst maar eens even een weekendje bijkomen." 

  foto
   
  Gebruik je de Tubantia-app en zijn de foto's niet goed zichtbaar? Klik dan hier.

  foto

  Ron Hemmink

  Ron Hemmink (1986) is online verslaggever bij De Twentsche Courant Tubantia. Schrijft over opvallende zaken in Twente en de Achterhoek.

  foto foto