article
1.6436619
DELDEN - De gemeente handhaaft de afgegeven omgevingsvergunning voor de aanleg van een uitrit aan de Zuidwal in Delden. Daarmee wordt het advies van de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften uit mei 2016 overgenomen.
Uitrit aan de Zuidwal in Delden mag er komen
DELDEN - De gemeente handhaaft de afgegeven omgevingsvergunning voor de aanleg van een uitrit aan de Zuidwal in Delden. Daarmee wordt het advies van de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften uit mei 2016 overgenomen.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/uitrit-aan-de-zuidwal-in-delden-mag-er-komen-1.6436619
2016-09-24T08:56:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6155138.1467297880!httpImage/image-6155138.jpg
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Uitrit aan de Zuidwal in Delden mag er komen

Uitrit aan de Zuidwal in Delden mag er komen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De bouw van het Paviljoen aan het Ressingplein kan eindelijk door gaan.
  DELDEN - De gemeente handhaaft de afgegeven omgevingsvergunning voor de aanleg van een uitrit aan de Zuidwal in Delden. Daarmee wordt het advies van de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften uit mei 2016 overgenomen.

  Twee grondeigenaren in de omgeving van de Zuidwal en het Ressingplein, protesteerden eind 2015 tegen de komst van de 4,5 meter brede uitrit naast het voormalige stadhuis. De betrokkenen kunnen in beroep tegen de beslissing.

  Glasbakken
  De twee bezwaren richtten zich niet zozeer tegen de omgevingsvergunning, maar wel tegen de verwijdering van twee glasbakken als gevolg van de aanleg van de uitrit. Bezwaarmaker Frans Schneider, eigenaar van het voormalige fabriekspand met acht winkels en omliggende grond, vindt dat de glasbakken moeten blijven staan op de plek van de uitrit. Dat kan volgens hem ook als er wordt afgeweken van de 4,5 meter breedte. Op het terrein van de vastgoedeigenaar zijn alternatieven aanwezig, maar die zijn volgens hem geen optie.

  De grondeigenaar vindt dat de gemeente verantwoordelijk is voor de bakken en dat deze dan ook op gemeentegrond horen te staan. Voorafgaand aan de hoorzitting bij de Commissie Bezwaarschriften op 9 mei 2016, heeft de gemeente in het kader van de ‘hoffelijke aanpak’ met de belanghebbenden gesproken. Dit leidde niet tot een oplossing.

  Bezwaren ongegrond 
  De twee bezwaren werden door de Commissie Bezwaarschriften ongegrond verklaard. Voornamelijk, omdat er geen weigeringsgronden voor de omgevingsvergunning zijn. Zo leidt de uitrit niet tot een verkeersonveilige situatie of een vermindering van het aantal parkeerplaatsen.

  De problemen rondom de uitrit zijn onderdeel van de gecompliceerde en langslepende discussie over invulling van het achterste gedeelte van het voormalige stadhuis. De eigenaren van het terrein, Luuk Mulder en Leo van Egmond, willen hier het ‘Plan Paviljoen’ tot uitvoer brengen, maar niet voordat twee glasbakken in de omgeving zijn verwijderd.

  Horeca
  De gemeente heeft in 2015 ook toegezegd dat de glascontainers bij de ingang van de geplande uitrit zouden worden weggehaald. Omdat plaatsing in de omgeving, grotendeels eigendom van bezwaarmaker Frans Schneider, geen alternatief is, zijn de bakken nu een paar meter verderop neergezet. Voldoende om de uitrit te realiseren, maar in de ogen van de initiatiefnemers van het ‘Plan Paviljoen’, onvoldoende om te beginnen met de bouw. In het voormalige stadhuis moet onder andere horeca komen en een glasbak naast het terras is niet gewenst.