article
1.6522220
GOOR - Er zijn tot dusverre veertien ideeën gelanceerd voor de invulling van het voormalige zwembadterrein De Whee, aan de Merel- en Gruttostraat in Goor.
Veertien suggesties zwembad De Whee in Goor
GOOR - Er zijn tot dusverre veertien ideeën gelanceerd voor de invulling van het voormalige zwembadterrein De Whee, aan de Merel- en Gruttostraat in Goor.
http://www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgeving/hof-van-twente/veertien-suggesties-zwembad-de-whee-in-goor-1.6522220
2016-10-12T14:44:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6522240.1476283206!image/image-6522240.jpg
Goor,invulling,zwembadterrein
Hof van Twente
Home / Regio / Hengelo en omgeving / Hof van Twente / Veertien suggesties zwembad De Whee in Goor

Veertien suggesties zwembad De Whee in Goor

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOOR - Er zijn tot dusverre veertien ideeën gelanceerd voor de invulling van het voormalige zwembadterrein De Whee, aan de
  Merel- en Gruttostraat in Goor.

  Er kwamen onlangs 25 buurtbewoners bij het zwembadterrein bij elkaar om nieuwe suggesties voor de invulling te spuien. Dat gebeurde nadat Stichting Stadslandbouw Hof van Twente van de gemeente toestemming kreeg om het voormalige zwembadterrein een nieuwe, groene bestemming te geven en te beheren.

  Keuzes
  De ideeën zijn aan de bestaande suggesties toegevoegd. In een volgende bijeenkomst, op korte termijn, worden er keuzes gemaakt op basis van wenselijkheid en uitvoerbaarheid, zegt Andries Bruinsma van welzijnsorganisatie Salut, die nauw betrokken is bij het initiatief. Het is de bedoeling dat (buurt)bewoners een actieve bijdrage leveren in het beheer van het toekomstige zwembadterrein.

  Belevenistuin
  De veertien ideeën zijn: belevenistuin; pluktuin met vlinders en bijen; biologische groententuin voor goede doelen; volkstuintjes; stadspark voor jong en oud met herten en schapen; omheinde speelplaats met een zwemvijver voor honden, aansluitend aan De Regge; ‘binnenste-buitentuin als in Diepenheim; educatietuin in combinatie met een schaapskudde; wijngaard; buurtbarbecueplek; ruimte voor een natuurlijke sport- fitnessplek; speel- en ontmoetingsplek voor jeugd; hoptuin met begroeiing tot 8 meter hoog; pluktuin met een bloemendoolhof.