article
1.6151727
DENEKAMP - Na drie jaar zwerven over de wereld, is Ilse de Lat terug in Denekamp. Ze wil de mensen in Bugembe een beter leven geven.
Denekampse helpt 'gezinnen zonder toekomst' in Oeganda
DENEKAMP - Na drie jaar zwerven over de wereld, is Ilse de Lat terug in Denekamp. Ze wil de mensen in Bugembe een beter leven geven.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/denekampse-helpt-gezinnen-zonder-toekomst-in-oeganda-1.6151727
2016-06-29T14:21:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6151763.1467209908!httpImage/image-6151763.jpg
Denekamp,Skills plus,Oeganda,Ilse de Lat
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Denekampse helpt 'gezinnen zonder toekomst' in Oeganda

Denekampse helpt 'gezinnen zonder toekomst' in Oeganda

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ilse de Lat met haar spullen uit Afrika
   Fotograaf
  DENEKAMP - Na drie jaar zwerven over de wereld, is Ilse de Lat terug in Denekamp. Ze wil de mensen in Bugembe een beter leven geven.

  Hakims vader was arts in het Oegandese dorp Bugembe, op zo’n tien minuten rijden van Jinja waar de Nijl ontspringt. Getroffen door kanker liet hij zijn zoon op zijn sterfbed komen. ‘Ik wil dat je met mijn erfenis mensen helpt. Dat alle bewoners van Bugembe een beter leven krijgen.’ En dat deed Hakim. Hij startte het project Skills Plus en doet dat nu samen met de Denekampse Ilse de Lat (30).

  Alleenstaanden
  Alleenstaande vrouwen hebben het moeilijk in Oeganda. "Ze halen hun kinderen van school, want ze hebben het geld niet voor hun schooluniformen. Kinderen komen thuis te zitten of belanden op straat, snuiven lijm, meiden komen in de prostitutie. Het zijn gezinnen zonder toekomst.”

  Lening
  Skills Plus helpt die gezinnen. Door een kleine lening kunnen de vrouwen investeren in hun eigen bedrijfje om op die manier weer geld te verdienen. Ook heeft Skills Plus een kinderdagverblijf zodat moeders zonder hun kinderen naar hun werk kunnen.

  Meer info
  Meer info en de opties voor doneren: skillsplus-uganda.org of ilsedelat@live.nl.

   

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps