article
1.6595629
OOTMARSUM - Het parcours van de Koale Karmis in Ootmarsum is dit jaar opnieuw aangepast. De meest ingrijpende wijziging betreft de plek van de Cakewalk. Die komt dit jaar voor het eerst op het Kerkplein te staan.
Kerkplein nieuw centrum Koale Karmis Ootmarsum
OOTMARSUM - Het parcours van de Koale Karmis in Ootmarsum is dit jaar opnieuw aangepast. De meest ingrijpende wijziging betreft de plek van de Cakewalk. Die komt dit jaar voor het eerst op het Kerkplein te staan.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/kerkplein-nieuw-centrum-koale-karmis-ootmarsum-1.6595629
2016-10-31T19:19:09+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6595669.1477941463!httpImage/image-6595669.jpg
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Kerkplein nieuw centrum Koale Karmis Ootmarsum

Kerkplein nieuw centrum Koale Karmis Ootmarsum

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Karmis
   Titel
   Karmis
   Fotograaf

  OOTMARSUM - Het parcours van de Koale Karmis in Ootmarsum is dit jaar opnieuw aangepast. De meest ingrijpende wijziging betreft de plek van de Cakewalk. Die komt dit jaar voor het eerst op het Kerkplein te staan.

   

   

   

  De Cake Walk, ook wel Lunapark genoemd, stond sinds mensenheugenis op het Ton Schultenplein in het verlengde van de Schiltstraat. Maar omdat er vorig jaar voor het eerst nagenoeg geen andere attracties en eetkramen meer in die straat stonden, kwam de Cakewalk op een ‘eiland’ te staan. Wat ooit een van de gezelligste passages van de kermis was, was vorig jaar totaal sfeerloos.

  Logisch vervolg
  Bij de evaluatie drongen de kermisexploitanten en ook andere betrokken partijen erop aan voor de Cakewalk een andere plek te zoeken. Het Kerkplein is daarmee een logisch vervolg geworden van het kermisparcours in de Ootmarsumse binnenstad, vanaf de Molenstraat, Marktstraat en de Markt. Een nieuw centrum van kermisvertier want behalve de Cakewalk staat daar sinds vorig jaar ook al de autoscooter van Ties Venekamp en een aantal eetkramen. Op vrijdag speelt zich daar bovendien ook de traditionele veemarkt af met de show van landbouwwerktuigen. De deelname van café ’t Pläske, ook vorig jaar voor het eerst geopend, zorgt voor horecavertier op het Kerkplein. 

  Veel politie
  Voor de politie is de Koale Karmis een van de grootste publieksevenementen van het jaar. Dat betekent dat er zowel vrijdag als ook op zondag veel politie op de been is. Maar er is ook veel - verplichte - particuliere bewaking bij de horecagelegenheden. De gemeente zorgt daaarnaast nog eens voor twee surveillerende beveiligers op straat. Politie en beveiligers zijn zeer zichtbaar aanwezig. Doet zich ergens trammelant voor dan kunnen zij dat in de kiem smoren. 

  Alcohol
  De gemeente Dinkelland zal dit jaar streng toezien op het gebruik van alcohol bij bezoekers onder de 18 jaar. Wie wordt betrapt, gaat meteen en zonder pardon op de bon.Ook horeca-ondernemers die alcohol verstrekken aan bezoekers die daar niet oud genoeg voor zijn, worden bestraft. De eerste keer met een opleggen van een dwangsom en bij een tweede overtreding moet die ook inderdaad worden betaald.

  Sinds mensenheugenis was het Kerkplein een ‘dooie plek’ op de Ootmarsumse Koale Karmis. De laatste jaren werd dat wat beter met eerst het reuzenrad en vorig jaar met de autoscooter en enkele eetkramen erbij. Dit jaar wordt het Kerkplein helemaal een centrum van kermisvertier, want ook de Cakewalk wordt pal voor de Rooms-katholieke kerk opgebouwd. Het gevolg is wel dat de Schiltstraat niet meer meedoet. Met de nieuwste aanpassing heeft het nieuwe kermisparcours in Ootmarsum na jaren definitief gestalte gekregen.