article
1.6445404
DENEKAMP/HILVERSUM - Met haar zeventien lentes is de Denekampse Michelle van Sonsbeek maandagavond de jongste op de catwalk, in de Hilversumse Studio 21 bij de verkiezing van Miss Nederland. Wordt zij de mooiste van het land?
Michelle uit Denekamp weet maandagavond of ze de mooiste van het land is
DENEKAMP/HILVERSUM - Met haar zeventien lentes is de Denekampse Michelle van Sonsbeek maandagavond de jongste op de catwalk, in de Hilversumse Studio 21 bij de verkiezing van Miss Nederland. Wordt zij de mooiste van het land?
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/michelle-uit-denekamp-weet-maandagavond-of-ze-de-mooiste-van-het-land-is-1.6445404
2016-09-26T06:50:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6445431.1474872359!image/image-6445431.JPG
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Michelle uit Denekamp weet maandagavond of ze de mooiste van het land is

Michelle uit Denekamp weet maandagavond of ze de mooiste van het land is

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Michelle van Sonsbeek. Foto: Reinier van Willigen
  DENEKAMP/HILVERSUM - Met haar zeventien lentes is de Denekampse Michelle van Sonsbeek maandagavond de jongste op de catwalk, in de Hilversumse Studio 21 bij de verkiezing van Miss Nederland. Wordt zij de mooiste van het land?
  Vleeskeuring? Het draait niet alleen om uiterlijk. Bovendien: ik kies hier toch zelf voor?

  Hoe ze de wereldvrede denkt te bereiken? Van Sonsbeek lacht haar mooiste lach. „Daar word ik niet naar gevraagd, dat vindt de organisatie van de Miss Nederlandverkiezing maar niks. We moeten onze persoonlijkheid laten zien.”

  Ibiza
  Cecile Groenewold, de moeder van haar vriend Stijn (17), vroeg waarom zij niet meedeed aan de verkiezing Miss Nederland. Ze heeft er de ‘looks’ voor. Als baby haalde ze ooit de folder van kledingketen Ter Stal. „Ik wilde altijd al iets met m’n uiterlijk doen”, vertelt de studente van het ROC van Twente, richting mode en design.

  Michelle deed mee en won prompt een fotocompetitie. Voor ze het wist zat ze in haar uppie in het vliegtuig naar Ibiza, voor een foto- en videoshoot met 14 andere meiden. Ze haalde fluitend de finale, vanavond met 11 anderen.

  Verkeerd beeld
  Waarom meedoen aan deze ‘vleeskeuring’? Ze reageert vriendelijk-gestoken. „Veel mensen hebben een verkeerd beeld. Bij deze missverkiezing draait het niet alleen om uiterlijk, maar ook om de vraag of je zelfverzekerd en sociaal bent. Bovendien: ik kies hier toch zelf voor?”

  Moeder Ilka Smeing steigert bij het woord ‘vleeskeuring’. „Jammer dat het vaak zo wordt gebracht, heel krom gedacht.” Ma deed in een grijs verleden mee aan de Miss Overijsselverkiezing. „Een uit de hand gelopen geintje.” Zij en 22 andere supporters moedigen Michelle vanavond aan. Haar broertje Charno (15) ontbreekt: hij kart op hoog niveau en racet op het circuit in Le Mans.

  Miss Universe
  Miss Nederland wordt afgevaardigd naar de Miss Universeshow, mogelijk op de Filipijnen. De Denekampse zegt 20 minuten nodig te hebben voor haar make-up voordat zij haar rondes maakt in cocktailjurkje, badpak en galajurk. „Ik heb wimperextensions, aangeplakte haartjes. Daar hoef ik niets aan te doen met mascara of zo.”

  Ze heeft meer talenten dan mooi zijn. Tekenen bijvoorbeeld. „Maar dat is lastig te showen.” Haar grootste hobby? „Shoppen! Niet online, maar met vriendinnen naar Enschede of Nordhorn. Makkelijke kleren aan en erop uit, het liefst naar make-upwinkels. Daar word ik vrolijk van.”