article
1.6404858
ASSEN/ROSSUM - Ondanks een nadrukkelijk verzoek van de Tweede Kamer dat niet te doen, herstart de NAM zaterdag de oliewinning in Schoonebeek. Enige tijd later zal er bij Rossum weer afvalwater in de Twentse bodem geïnjecteerd worden.
NAM herstart zaterdag oliewinning, afvalwater in Rossum de bodem in
ASSEN/ROSSUM - Ondanks een nadrukkelijk verzoek van de Tweede Kamer dat niet te doen, herstart de NAM zaterdag de oliewinning in Schoonebeek. Enige tijd later zal er bij Rossum weer afvalwater in de Twentse bodem geïnjecteerd worden.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/nam-herstart-zaterdag-oliewinning-afvalwater-in-rossum-de-bodem-in-1.6404858
2016-09-16T20:07:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6404633.1474053189!image/image-6404633.jpg
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / NAM herstart zaterdag oliewinning, afvalwater in Rossum de bodem in

NAM herstart zaterdag oliewinning, afvalwater in Rossum de bodem in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  ASSEN/ROSSUM - Ondanks een nadrukkelijk verzoek van de Tweede Kamer dat niet te doen, herstart de NAM zaterdag de oliewinning in Schoonebeek. Enige tijd later zal er bij Rossum weer afvalwater in de Twentse bodem geïnjecteerd worden.

  Gedeputeerde Erik Lievers stelt maandag het college van Gedeputeerde Staten voor een kort geding aan te spannen om dat te voorkomen.

  Werkgelegenheid
  NAM-directeur Gerald Schotman zegt dat hij de vrijdag gebruikt heeft om het Kamerverzoek te overwegen. Daarbij is gesproken met verschillende belanghebbenden, onder andere over de werkgelegenheid in Zuid Oost-Drenthe.

  ,,Alles overwegend gaan we de productie hervatten, waarbij ik nadrukkelijk de Kamerleden die bij het debat betrokken waren, uitnodig om ook met ons in gesprek te gaan.” De NAM-directeur zegt zich ‘zeer bewust te zijn’ van de vragen die leven rondom de waterinjectie in Twente.

  Gevoelig
  Gedeputeerde Lievers betwijfelt echter of de NAM zich wel bewust is van de gevoelens in Twente. Hij vindt het besluit van de NAM ‘uitermate onverstandig’. Hij kondigt aan dat hij GS maandag zal voorstellen naar de rechter te stappen, om de herstart met een kort geding weer ongedaan te maken. GroenLinks Overijssel wil dat dit vandaag al gebeurd, maar dat is de gedeputeerde niet van plan.

  Verbolgen
  Lievers is verbolgen over het feit dat hij na het Kamerdebat van donderdag de NAM om een gesprek heeft gevraagd, maar dat hij vrijdag gewoon een telefonische mededeling kreeg over de hervatting.

  Volgens hem beseft de NAM niet dat het bedrijf de komende jaren nog verder moet in Twente en dus een goede relatie van belang is.

  De Stichting Stop Afvalwater Twente, die eerder 30.000 handtekeningen ophaalde tegen de afvalwaterinjectie reageert woedend: ,,Onbegrijpelijk, onfatsoenlijk en een schande voor de democratie in Nederland en de inwoners van Noord Oost-Twente”, zegt voorzitter Freddy Mensink. ,,Eens te meer blijkt dat het alleen maar om geld gaat en de NAM lak heeft aan de democratie en de inwoners van N.O. Twente.”