article
1.6336531
Is spoor 916 de ontbrekende schakel in de viervoudige moordzaak die het Münsterland al meer dan 40 jaar in de greep houdt? De Duitse recherche hoopt daar binnenkort antwoord op te geven.
'Nieuw' spoor in viervoudige moordzaak Münsterland
Is spoor 916 de ontbrekende schakel in de viervoudige moordzaak die het Münsterland al meer dan 40 jaar in de greep houdt? De Duitse recherche hoopt daar binnenkort antwoord op te geven.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/nieuw-spoor-in-viervoudige-moordzaak-m%C3%BCnsterland-1.6336531
2016-09-03T09:44:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6336536.1472895601!image/image-6336536.jpg
Moordzaak
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / 'Nieuw' spoor in viervoudige moordzaak Münsterland

'Nieuw' spoor in viervoudige moordzaak Münsterland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Is spoor 916 de ontbrekende schakel in de viervoudige moordzaak die het Münsterland al meer dan 40 jaar in de greep houdt? De Duitse recherche hoopt daar binnenkort antwoord op te geven.

  Deze week werd in de Grafschaft Bentheim het graf van een onbekende man geopend om een DNA-profiel zeker te stellen. Een vergelijking tussen het DNA-profiel van deze man en het spoor dat na de moord op Edeltraud van Boxel uit Münster in november 1971 werd veiliggesteld, moet uitsluitsel geven over een van de grootste mysteries uit het grensgebied. Het openen van het graf liet door gerechtelijke procedures langer op zich wachten.

  Vier liftsters vielen begin jaren 70 ten prooi aan waarschijnlijk een en dezelfde dader. Daaronder Marlies Hemmers en Erika Kunze uit Nordhorn en Barbara Storm uit Schüttorf. De recherche heeft in die tijd een toen nog jonge, blonde man uit het graafschap Bentheim als verdachte op het oog gehad, maar het onomstotelijke bewijs dat hij verantwoordelijk zou zijn voor de vier moorden is nooit geleverd. Met een coldcaseteam is het hele dossier nog eens nagelopen en zijn getuigen van toen opnieuw gehoord. Daarbij kwam een nog onbekende en inmiddels overleden man in beeld bij de recherche door een spoor dat met nummer 916 in het lijvige dossier is beland.

  Via een speciaal verzoek aan het Duitse openbaar ministerie heeft de politie het voor elkaar gekregen het graf te mogen openen. De operatie is deze week uitgevoerd op een onbekend kerkhof ergens in het grensgebied en de man in kwestie is direct herbegraven. Binnen enkele weken hoopt de politie uitsluitsel te kunnen geven.