article
1.6368838
TUBBERGEN - Casper Pikkemaat, geboren en getogen in Lattrop, is de nieuwe pastoor van Tubbergen. Hij is nu nog werkzaam in Winterswijk.
Pastoor Casper Pikkemaat terug op oude grond in Tubbergen
TUBBERGEN - Casper Pikkemaat, geboren en getogen in Lattrop, is de nieuwe pastoor van Tubbergen. Hij is nu nog werkzaam in Winterswijk.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/pastoor-casper-pikkemaat-terug-op-oude-grond-in-tubbergen-1.6368838
2016-09-10T09:49:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6368845.1473500852!httpImage/image-6368845.jpg
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Pastoor Casper Pikkemaat terug op oude grond in Tubbergen

Pastoor Casper Pikkemaat terug op oude grond in Tubbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  TUBBERGEN - Casper Pikkemaat, geboren en getogen in Lattrop, is de nieuwe pastoor van Tubbergen. Hij is nu nog werkzaam in Winterswijk.


  Pikkemaat kent mensen in Tubbergen en heeft er familie wonen. Hij is in 1981 geboren in een boerderij aan de Frensdorferweg in Lattrop. „Aan het einde van de lagere school is mijn interesse ontstaan voor het katholieke geloof.”
  De pastoor kwam regelmatig langs om catechese te geven. „De manier waarop de pastoor vertelde vond ik zeer boeiend. Ik wilde iets met deze interesse doen en besloot contact te zoeken met een jonge priester. Bij hem kon ik terecht met al mijn vragen over het geloof, het priesterschap, de kerk en de studie theologie.”

  Utrecht
  Pikkemaat rondde de priesteropleiding aan het Ariënskonvikt in Utrecht in 2007 af. Hij kijkt met veel plezier terug op twee stages. Eén was in Gouda, in een gemeenschap van verstandelijk gehandicapten, en de ander in Amersfoort. „Deze bijzondere ervaringen hebben mij als mens en als gelovige verrijkt en hebben mij ook geholpen de roeping tot het priesterschap uit te kristalliseren.”

  Trier
  Ook heeft hij een tijdje gestudeerd in de Duitse stad Trier. „Deze oudste stad van Duitsland en de mooie omgeving langs de Moezel zijn voor mij een tweede thuis geworden. Graag kom ik er jaarlijks even op bezoek.” In 2007 zette hij zijn eerste stappen in het pastoraat in de elf geloofsgemeenschappen rondom Veenendaal, Ede en Wageningen. In het daaropvolgende jaar is hij tot priester gewijd. De bisschop vroeg hem drie jaar later, in de zomer van 2010, om pastoor te worden van de parochie Sint Ludger in de Achterhoek.

  „Het is geen abrupt einde”, zegt Pikkemaat, hoewel de emoties hoog oplopen om zijn vertrek. „Want ik heb nog twee maanden de tijd om alles af te bouwen. Ik werk hier nu zes jaar en heb de parochie meegenomen in een bepaald proces. Ik had de hoop dat ik hier nog een paar jaar zou meewerken aan dat proces. De reacties op Facebook zijn hartverwarmend, en doen me goed. Sommigen ken je alleen in het voorbijgaan. Met anderen die reageerden deel je een heel verhaal van vreugde, verdriet en afscheid.”