article
1.6554485
ROSSUM - Het concert waarmee de Kelly Family donderdagavond het jaarlijkse oktoberfeest in Rossum inluidt, heeft fans van deze groep uit heel Europa naar het evenemententerrein aan de Grotestraat getrokken. Tot vanuit Spanje zijn ze gekomen om hun idolen samen aan het werk te zien.
Rossum overspoeld met fans van Kelly Family
ROSSUM - Het concert waarmee de Kelly Family donderdagavond het jaarlijkse oktoberfeest in Rossum inluidt, heeft fans van deze groep uit heel Europa naar het evenemententerrein aan de Grotestraat getrokken. Tot vanuit Spanje zijn ze gekomen om hun idolen samen aan het werk te zien.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/rossum-overspoeld-met-fans-van-kelly-family-1.6554485
2016-10-20T17:05:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6554496.1476982913!httpImage/image-6554496.jpg
Rossum,Cultuur, kunst en recreatie,concert,Oktoberfeest,ST-OER,media,fans,Kelly Family
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Rossum overspoeld met fans van Kelly Family

Rossum overspoeld met fans van Kelly Family

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tijdens de soundcheck blijkt dat de fans van de Kelly Family ook op een afstandje van hun idolen kunnen genieten.
   Fotograaf
  ROSSUM - Het concert waarmee de Kelly Family donderdagavond het jaarlijkse oktoberfeest in Rossum inluidt, heeft fans van deze groep uit heel Europa naar het evenemententerrein aan de Grotestraat getrokken. Tot vanuit Spanje zijn ze gekomen om hun idolen samen aan het werk te zien.     

  Haar niet meer zo nieuwe cap maakt duidelijk waarvoor Masja Stapelkamp (35) naar Rossum is gekomen. Tijdens de soundcheck van de Kelly Family probeert de ‘superfan’ uit Aalten haar idolen zo goed mogelijk te fotograferen met haar mobieltje. Achter haar heeft een groepje fanatieke fans positie gekozen achter een tafel waarop bakken met broodjes staan. Een oorverdovend gekrijs stijgt op als ze de heldere stem van Patricia Kelly horen. „It’s lonely ...

  foto

  Oktoberfeest
  Dat gevoel van eenzaamheid speelt niet bij de bezoekers (er worden 5.000 mensen verwacht) van het concert, waarmee de Kelly Family het jaarlijkse oktoberfeest in Rossum inluidt. Van heinde en verre zijn ze naar het evenemententerrein aan de Grotestraat gekomen. Alice Vranesi (34, Kerpen), Micole Jogwer (32, Ratingen) en Lena Rossbach (34, Düssseldorf) komen uit het Ruhrgebied. Qua afstand hebben zij nog geen reden tot klagen. Belgen, Denen, Polen en zelfs een Spanjaard zijn van de partij. 

  foto

  Twaalf uur
  Uren voordat het feest begint, stromen de eerste Kellyfans de feesttent in. Urszula (28) maakt deel uit van een groep enthousiaste Poolse fans. Twaalf uur hebben ze gereden om hun muzikale helden live te kunnen bewonderen. Voor superfan Masja betekent de Kelly Family alles: „Als ik hun muziek hoor, kan ik mijn hoofd weer leeg maken. Elke dag luister ik naar ze. Als ik hier wegga, kan ik er weer voor een paar dagen tegen. En als ik dan een down-momentje krijg hoop ik dat zo snel mogelijk naar de Kelly Family kan.” 

  foto

  Eerste uitstapje
  Toos Rozema (59) vertelt hoe ze de groep in de jaren ’80 ooit zag optreden op het terrein van de Molenkamp. „Dat beeld zie ik nog altijd voor me.” Na het overlijden van haar man, nu drie jaar geleden, was het oktoberfeest in Rossum Roos’ eerste uitstapje. „Nu kom ik elk jaar terug. Het piratenwereldje is mijn wereldje. Ik heb leren omgaan met een computer en met een digitale camera kan ik ook overweg. De muziek en de ontmoetingen met andere fans, dat geeft invulling aan de leegte in mijn leven. Vroeger kweekte ik vogels. Nu is muziek alles voor mij. Ik weet dat ik vroeg ben. Heb ook een lading tabletten op tegen de zenuwen en de pijn. Maar ik heb een vast plekje vooraan.”