article
1.6168609
DENEKAMP - Aan de Nordhornsestraat in Denekamp is dinsdagmiddag een felle brand uitgebroken. Het gaat om Nijhuis CNC, een interieurbouwer.
Update | Brand meester in Denekamp; ravage groot
DENEKAMP - Aan de Nordhornsestraat in Denekamp is dinsdagmiddag een felle brand uitgebroken. Het gaat om Nijhuis CNC, een interieurbouwer.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/dinkelland/update-brand-meester-in-denekamp-ravage-groot-1.6168609
2016-07-05T13:24:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6168696.1467726025!image/image-6168696.JPG
Recht, misdaad en 112,brand,Denekamp
Dinkelland
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Dinkelland / Update | Brand meester in Denekamp; ravage groot

Update | Brand meester in Denekamp; ravage groot

Foto's
5
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De brand trekt veel bekijks
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DENEKAMP - Aan de Nordhornsestraat in Denekamp is dinsdagmiddag een felle brand uitgebroken. Het gaat om Nijhuis CNC, een interieurbouwer. 

  Bij de brand komt veel rook vrij.

  De brandweer is met de bluswerkzaamheden gestart en heeft eerst opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar grote brand. 

  Dat betekent dat behalve het korps uit Denekamp ook de korpsen uit Oldenzaal en Ootmarsum met een tankautospuit zijn ingeschakeld. Uit Oldenzaal is bovendien een hoogwerker onderweg.

  Voor zover bekend zijn er geen personen meer in het pand. Werknemers staan allemaal buiten, het gaat om een relatief nieuw bedrijf. 

  Update 15.31 uur: 

  De brand die in het dak woedde is naar binnen geslagen, meldt de brandweer op Twitter. De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand, de persvoorlichter komt er plaatse. 

  Update 15.35 uur:

  De brandweer doet een beroep aan de inwoners in Dinkelland om ramen, deuren en ventilatiesystemen gesloten te houden. Bij de brand komt veel rook vrij. 

  Update 15.48 uur:

  De brandweer gaat een meetploeg inzetten om te kijken of er een verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen is vrijgekomen.

  Update 16.12 uur: 

  De brandweer heeft een NL Alert-bericht verstuurd voor de omgeving Denekamp. De rook trekt namelijk richting de wijk Zonneweide, meldt de brandweer. Een dergelijk bericht wordt verstuurd bij een noodsituatie. 

  Update 16.41 uur: 

  De rookontwikkeling neemt iets af. Er is nog wel steeds sprake van stank- en geuroverlast.

  Update 16.45 uur: 

  De brand is inmiddels onder controle. Zonnepanelen op het dak van het bedrijf lijken de aanleiding te vormen voor de grote brand in Denekamp. Het bedrijf is eigendom van Dinand Nijhuis en zat ongeveer een jaar aan de Nordhornsestraat. De brandweer zet twee hoogwerkers in om de brand volledig te blussen.

  Update 17.34 uur: 
  De brandweer meldt dat de brand meester is. "Enkele blusvoertuigen blijven om de laatste brandhaarden te blussen. Afsluitend NL Alert bericht verzonden, aldus Brandweer Twente op Twitter

   

  Video van de brand: